Τρίτη, 23 Απριλίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΑνάκληση προϊόντος κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας - Δήμος Χαλανδρίου

Ανάκληση προϊόντος κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας – Δήμος Χαλανδρίου



Ανάκληση προϊόντος κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σε θέματα Δημόσιας Υγείας και πρόληψης ασθενειών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου γνωστοποιεί την απόφαση του Ε.Φ.Ε.Τ. για ανάκληση προϊόντος κατεψυγμένου κοτόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» για το έτος 2021, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε διενέργεια ελέγχων και λήψεις δειγμάτων, εκ των οποίων τα ακόλουθα, ανακλήθηκαν από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Αιτία ανάκλησης των συγκεκριμένων προϊόντων είναι η διαπίστωση  παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Αναλυτικότερα, η ανάκληση αφορά το κατεψυγμένο προϊόν κοτόπουλου:

με την εμπορική ονομασία «IQF VRIESEKOOP» και με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022.

Το προϊόν παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOP BV ΟΛΛΑΝΔΙΑ). Πρόκειται για κατεψυγμένο παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου, άνευ κόκαλων και δέρματος που πωλείται σε πλαστικό περιέκτη ενός (1) κιλού περίπου, από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ»

Κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσεων, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω παρασκευάσματος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην προβούν στην κατανάλωσή του.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ