Κυριακή, 5 Μαΐου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΑισιόδοξος για Μέσι ο Λαπόρτα, ασάφεια για Κούμαν

Αισιόδοξος για Μέσι ο Λαπόρτα, ασάφεια για Κούμαν



Την πρώτη εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη της προεδρίας της Μπαρτσελόνα παραχώρησε σήμερα ο Ζοάν Λαπόρτα.

Μια συνέντευξη που αναμενόταν με πολύ ενδιαφέρον, κυρίως για τρία θέματα: την υπόθεση του Μέσι, τις κινήσεις του συλλόγου μετά την πεοθαρχική διαδικασία που έχει ξεκινήσει εναντίον του η UEFA, λόγω της εμπλοκής στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και το θέμα του προπονητή.

«Το θέμα του Μέσι πάει καλά, αλλά δεν έχει τελειώσει. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα μπορεί και αξίζει να πετύχει πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι εκτιμά την προσπάθεια και μου δείχνει ενθουσιασμένος με το πρότζεκτ που έχουμε στα χέρια μας», δήλωσε ο Λαπόρτα.

«Δουλεύουμε με μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την ανανέωσή του», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητάει ο «ψύλλος» είναι να αισθάνεται άνετα, να χαμογελάει και να περνάει καλά.

Για το θέμα του προπονητή, είπε: «Κάνουμε την εκτίμηση της χρονιάς και θα μιλήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα. Όλα συνεκτιμώνται, ο επαγγελματισμός, η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και νομίζω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο Κούμαν έχει το προφίλ, αλλά χρειαζόμαστε ένα διάστημα σκέψης για να ενοποιήσουμε τα κριτήρια».

Αναφορικά με τον ενεργό ρόλο των Καταλανών στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Λίγκας, απάντησε πως όταν ανέλαβε την προεδρία, το σχέδιο είχε ήδη προχωρήσει.

«Ήταν σημαντικό για την Μπάρτσα να είναι εκεί, η Μπάρτσα δεν θα γυρίσει ποτέ την πλάτη σε κινήσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πολύ περισσότερο σε αυτές που μετέχουν οι μεγάλοι της Ευρώπης. Αφού εξετάσαμε τα έγγραφα, συμπεράναμε ότι πρέπει να είμαστε εκεί, διατηρώντας όμως μία επιφύλαξη -και ήμασταν οι μόνοι που το κάναμε- να το θέσουμε στη συνέλευση», τόνισε.

«Αυτός ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του. Η θέση μας είναι καθαρή. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας και κάνουμε το ποδόσφαιρο βιώσιμο. Αν οι μεγάλοι έχουν ζημίες, θα επηρεαστούν και οι μικρότεροι σύλλογοι» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τις αρχές του ποδοσφαίρου για να βρεθούν σημεία σύγκλισης».

Όσο για το ενδεχόμενο τιμωρίας της Μπαρτσελόνα, όπως και των Ρεάλ – Γιουβέντους; «Είπα στον Τσέφεριν ότι δεν σκοπεύουμε να απολογηθούμε για μία σκέψη. Αν τιμωρηθούμε, θα προσφύγουμε στο CAS. Εμείς θέλουμε διάλογο. Αν μας τιμωρήσουν, δεν θα σταματήσουμε. Υπάρχει το CAS και τα τακτικά δικαστήρια. Όλοι οι σύλλογοι του κόσμου έχουν χρέη και κάποιοι άλλοι στον κόσμο του ποδοσφαίρου πλουτίζουν».

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ