Σάββατο, 20 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγωνία τέλος: Στις 11:00 o ανασχηματισμός

Αγωνία τέλος: Στις 11:00 o ανασχηματισμός





Τέλος στα σενάρια για το αν και πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός μπαίνουν με επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού οτι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.


Τα τηλέφωνα στους νέους υπουργούς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και σε λίγη ώρα απο τώρα θα γνωρίζουμε όλες τις αλλαγές.

Στις 11:00 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη (31/8) αλλά ακυρώθηκε στη «σκιά» των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Οικονόμου θα ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενώ, το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη.


Ο επικείμενος ανασχηματισμός θα έχει δύο στόχους: Να εκτονώσει – δια της ανάληψη των πολιτικών ευθυνών – τις όποιες αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τις συνέπειες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών και να δώσει το στίγμα μίας νέας πολιτικής περιόδου, με έμφαση σε κομβικές μεταρρυθμίσεις και προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους είναι:

1. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

2. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

3. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

4. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής

5. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

6. Το δίδυμο Κυριάκου Πιερρακάκη & Θεόδωρου Λιβάνιου από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και

7. Οι Σπήλιος Λιβανός και Γιώργος Στύλιος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση είναι οι Θοδωρής Ρουσόπουλος, Τάκης Θεοδωρικάκος και Μάριος Θεμιστοκλέους


Ανάμεσα σε εκείνους που «ράβουν» υπουργικό κοστούμι, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Έλενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και του Σταύρου Κελέση.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ