Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΥγείαΆνω του 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Άνω του 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου



Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Novavax αποδείχθηκε αποτελεσματικό κατά 90,4% στην πρόληψη της COVID-19, κάτι που το τοποθετεί στον ίδιο χώρο με τα εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια mRNA, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Το πρωτεϊνικό εμβόλιο αποδείχθηκε επίσης 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριας και σοβαρής νόσησης σε δοκιμές φάσης 3.

Οι δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 29.960 άτομα στις ΗΠΑ και το Μεξικό, διεξήχθησαν όταν εξαπλώθηκαν περισσότερες μεταδοτικές παραλλαγές και η μετάλλαξη Alpha, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο (Κεντ), έγινε κυρίαρχη στις ΗΠΑ. Αυτά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματικό – περίπου 93% – έναντι νέων παραλλαγών.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το εμβόλιό της – το οποίο δεν χρειάζεται να αποθηκευτεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες – ήταν 100% αποτελεσματικό έναντι των προηγούμενων παραλλαγών του ιού.

Η Novavax θα υποβάλει το υποψήφιο εμβόλιο στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση το τρίτο τρίμηνο του έτους, μέχρι το τέλος του οποίου η εταιρεία είπε ότι μπορεί να κάνει 100 εκατομμύρια δόσεις το μήνα. Μέχρι το τέλος του 2021, θα μπορεί να χορηγεί 150 εκατομμύρια δόσεις το μήνα.

Ωστόσο, η περιορισμένη παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη καθυστέρησε τη συμφωνία αγοράς με την ΕΕ. Η Επιτροπή και η εταιρεία ολοκλήρωσαν διερευνητικές συνομιλίες τον Δεκέμβριο για να αγοράσουν έως και 200 ​​εκατομμύρια δόσεις, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -