Πέμπτη, 2 Μαΐου,2024
ΑρχικήΚόσμοςΆνοιξε το Όρος του Ναού

Άνοιξε το Όρος του Ναού



Το Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ιερό μέρος τόσο για τους Εβραίους όσο και τους μουσουλμάνους, άνοιξε και πάλι σήμερα για τους ισραηλινούς επισκέπτες, μερικές μέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα.  Ωστόσο στην Ιερουσαλήμ οι εντάσεις παραμένουν.

Την ίδια στιγμή, ισχυρή ένδειξη ότι η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα θα εξακολουθήσει να τηρείται, είναι ότι τα κυβερνητικά γραφεία στη Γάζα αναμενόταν να επαναλάβουν τις εργασίες τους σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Οι δραστηριότητες της τοπικής κυβέρνησης σταμάτησαν όταν ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις 10 Μαΐου ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών εναντίον της Ιερουσαλήμ. Η ισλαμική Χαμάς ασκεί την εξουσία στη Γάζα.

Στην Ιερουσαλήμ οι εντάσεις παραμένουν πάντως

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο εννέα ανθρώπους, σύμφωνα με πληροφορίες. Πέντε Παλαιστίνιοι άνδρες συνελήφθησαν στα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην Παλιά Πόλη και άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι κοντά στο τέμενος αλ-Άκσα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήδη οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει δεκάδες Παλαιστίνιους την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι,η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή από προχθές, Παρασκευή, έπειτα από 11 ημέρες ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και παλαιστινιακών εκτοξεύσεων ρουκετών που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 240 ανθρώπων στη Γάζα, ανάμεσά τους 66 παιδιά, και 12 ανθρώπων στο Ισραήλ.

 

 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ