Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΧωρίς... ταβάνι το Λαύριο, νίκησε και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Χωρίς… ταβάνι το Λαύριο, νίκησε και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ



Το Λαύριο απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι η εφετινή του πορεία στην Basket League μόνο τυχαία δεν είναι κι αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι που θα μπορέσει να φτάσει στα play off.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με την 7η σερί νίκη της και 7η μακριά από την έδρα της πέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 97-94 στην παράταση (82-82 κ.α.) και διατηρήθηκε στην κορυφή της Α1, αλλά με ματς περισσότερα από την αποψινή του αντίπαλο και τον Παναθηναϊκό.

Η 20ή αγωνιστική βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να γνωρίζουν την 5η τους ήττα στο πρωτάθλημα, λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό τους από το Basketball Champions League.

To Λαύριο ξέφυγε στο 33΄ με διψήφια διαφορά (74-64) και στο 35΄ με 77-68, ωστόσο, ένα ρεσιτάλ λαθών των φιλοξενούμενων και 7 διαδοχικές χαμένες επιθέσεις, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν τα πάνω κάτω και με πρωταγωνιστή τον Κιθ Λάνγκφορντ να προηγηθούν 80-77 στο 38΄.

Ο Κάρτερ έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (80-79), για να ακολουθήσει λάθος από την πλευρά της ΑΕΚ, με τον Ντέιβις να ευστοχεί σε… γκολ-φάουλ και να βάζει και πάλι μπροστά το Λαύριο 82-80 στα 49΄΄. Ο Λάνγκφορντ απάντησε άμεσα (82-82) με τις δύο ομάδες να αστοχούν στις τελευταίες επιθέσεις τους και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, οι Κόζι, Κάρτερ και Ντέιβις βρήκαν και πάλι μεγάλα σουτ έξω από τα 6.75, βάζοντας το Λαύριο και πάλι σε θέση οδηγού (91-85) στο 43΄.

Δύο καλές άμυνες της ΑΕΚ και ένα κομβικό τρίποντο του Ζήση έφεραν την Ένωση και πάλι σε απειλητική θέση (90-91), αλλά ο Κόζι από μέση απόσταση έγραψε το 90-93 στο 44΄. Οι «κιτρινόμαυροι» επέμειναν για την ανατροπή, αλλά το Λαύριο κατάφερε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών να πάρει μία σπουδαία νίκη με 97-94, καθώς ο Λάνγκφορντ αστόχησε στην εκπνοή στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς σε δεύτερη παράταση.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ