Τετάρτη, 17 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΦωτιά στο Datacenter της OVH, αρκετές ιστοσελίδες χάθηκαν

Φωτιά στο Datacenter της OVH, αρκετές ιστοσελίδες χάθηκαν



Φωτιά προκλήθηκε στο data center της OVH στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Αποτέλεσμα ήταν η πτώση σε χιλιάδες ιστότοπους και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών προσθηκών WP Rocket και Imagify. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν tweets ενημερώσεις στους πελάτες τους.
Η OVH έγραψε στο Twitter ότι ενώ η φωτιά έχει σβήσει, οι πυροσβέστες παραμένουν στη σκηνή ψύχοντας το κτίριο. Έγραψαν επίσης ότι πολλοί από τους διακομιστές δεν θα επανεκκινήσουν σύντομα.
Πολλοί ιστότοποι αναφέρουν ότι έχουν χάσει την παρουσία τους στον ιστό, με έναν ιστότοπο παιχνιδιών να προβλέπει σημαντική απώλεια δεδομένων.

Όσοι δεν έχουν δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση. Δεν είναι σαφές αυτήν τη στιγμή εάν η OVH θα μπορεί να επαναφέρει τα δεδομένα που χάθηκαν στους διακομιστές cloud.

Οι ιστότοποι που διαθέτουν αντίγραφο ασφαλείας θα πρέπει να αλλάξουν το DNS τους σε άλλο διακομιστή και να μεταφορτώνουν αμέσως έναν νέο server. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για τη διάδοση των νέων ρυθμίσεων DNS. Επομένως, είναι πιθανό ορισμένοι ιστότοποι να χρειαστούν λίγες μέρες για να επιστρέψουν.

https://www.youtube.com/watch?v=a9jL_THG58U

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ