Τρίτη, 23 Απριλίου,2024

ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣχολικό Αλαλούμ με τον Αγιασμό

Σχολικό Αλαλούμ με τον Αγιασμό



Μέχρι το πρωί της Παρασκευής όλα ήταν μια χαρά, τα σχολεία είχαν ανακοινώσει την ώρα αγιασμού σε συνεννόηση με τους ιερείς, οι γονείς είχαν κανονίσει τα δέοντα σχετικά με άδεια ή ποιος θα πάει στο σχολείο. Ξαφνικά η Υπουργός με ανακοίνωσή της φέρνει τα πάνω κάτω (όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα) δηλώνοντας ότι η προσέλευση θα γίνει στις 8:15 και στην συνέχεια θα παραλάβουν οι μαθητές τις μάσκες, τα παγούρια και τα βιβλία. Οι γονείς βρέθηκαν σε ένα δίλημμα σχετικά με την ώρα προσέλευσης αφού σε πολλά σχολεία (αν όχι σε όλα) δεν έχουν παραδοθεί μάσκες κ παγούρια. Κάποια σχολεία βγάλαν ανακοίνωση ακόμα και το Σάββατο, ενώ κάποια δεν έβγαλαν νέα σχετικά τις νέες εξελίξεις. Σε πολλά συγκροτήματα δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται με νηπιαγωγεία ο συνωστισμός των γονέων έξω από το σχολείο θα αποτρέψει αρκετούς γονείς να πάνε με τα νήπια τους στο σχολείο εφόσον θα πρέπει να περάσουν μέσα από πλήθος κόσμου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η προσέλευση των νηπίων ταυτίζεται με την ώρα αποχώρησης του δημοτικού.

Πολλοί γονείς αποφάσισαν να μην πάνε καθόλου τα παιδιά τους εφόσον ο αγιασμός θα γίνει με εκπροσώπους απο κάθε τμήμα καθώς και δεν θα δοθούν βιβλία σε κάποια σχολεία. Κάποιοι άλλοι θα πάνε μόνο για τον αγιασμό, ενώ κάποιοι άλλοι θα μιλήσουν τηλεφωνικά για δουν τι θα γίνει.Το όλο επιχείρημα δείχνει την προχειρότητα με την οποία ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν μοιράσει το πολυδιαφημιζόμενο “υλικό προστασίας”.

Ας ελπίσουμε ότι η φετινή σχολική χρονιά δεν θα αρκεστεί στα έξοδα για αγορά σχολικών ειδών από τους γονείς και να κλείσει άδοξα πριν καν ξεκινήσει καλά καλά αλλά θα προχωρήσει εφόσον έχουν κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις σχολικές μονάδες.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ