Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΑθλητικάΠρόκριση για το Βέλγιο, συγκίνηση για Έρικσεν

Πρόκριση για το Βέλγιο, συγκίνηση για Έρικσεν



Το Βέλγιο έκανε το «2Χ2» στο Β΄ όμιλο του EURO 2020 κι εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16» (νοκ άουτ αγώνες) της διοργάνωσης, νικώντας στην Κοπεγχάγη τη Δανία 2-1, με ανατροπή μάλιστα.

Μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική πλειοψηφία τους φίλαθλοι της γηπεδούχου στο «Πάρκεν Παρκ», οι «κόκκινοι διάβολοι» ουσιαστικώς έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε συμμετοχή στην επόμενη φάση.

Η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρόιν στο 46ο λεπτό αποδείχθηκε καταλύτης για την εξέλιξη και κατάληξη του αγώνα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έφερνε τους Βέλγους να κυνηγούν την ανατροπή.

Γι΄ αυτό είχε φροντίσει ο Πόουλσεν, που είχε πετύχει το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ της Ιστορίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το γκολ του Δανού σημειώθηκε 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, με πιο γρήγορο να παραμένει αυτό του Ρώσου Ντμίτρι Κιριτσένκο στις 20 Ιουνίου 2004 εναντίον της Ελλάδας, στη μοναδική ήττα της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης σε εκείνη τη διοργάνωση.

Ο Ντε Μπρόιν, λοιπόν, έκανε την απίθανη ασίστ στο 55΄ για το 1-1 από τον Τοργκάν Αζάρ και 15 λεπτά αργότερα σημείωσε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του.

 

POOL VIA REUTERS/HANNAH MCKAY

 

Η Δανία υπέστη δεύτερη συνεχή ήττα (0-1 από τη Φινλανδία στην πρεμιέρα) και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη γι΄ αυτήν.

Στο 10ο λεπτό το παιχνίδι στο «Πάρκεν Στάντιον» σταμάτησε, προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης, Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλαθλοι στις εξέδρες άρχισαν να χειροκροτούν τον άσο της Ίντερ, που το περασμένο Σάββατο είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο ίδιο γήπεδο, καταρρέοντας στον αγωνιστικό χώρο και σοκάροντας το παγκόσμιο κοινό.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -