Κυριακή, 16 Μαΐου,2021ΑρχικήΤοπικά νέαΜ.Διακολιού: H Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου … βλάπτει σοβαρά την...

Μ.Διακολιού: H Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου … βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Βαριά εκτεθειμένος ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θ. έναντι των εργαζομένων του, καθώς, όπως δημοσιεύτηκε κεντρική ιστοσελίδα, οι εργαζόμενοι τον καταγγέλλουν ότι αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού δημαρχείο, ότι δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα του και ότι τις όποιες απολυμάνσεις, τις κάνει ενώ οι εργαζόμενοι παρόντες, θέτοντας περαιτέρω σε την υγεία !

Με ευθύνη δημοτικής αρχής, εργαζόμενοι/-ες και επισκέπτες/-τριες εργάζονται ή εξυπηρετούνται στο δημαρχείο, ενώ υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί, θέτοντας τους/τις εαυτούς τους και την κοινωνία στον κίνδυνο μετάδοσης και του ιού.

Καταγγελίες:

Οι εργαζόμενοι/-ες μάλιστα, διαμαρτύρονται ότι δεν τους διατίθενται επαρκή μέσα προστασίας, ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, ενώ έχουν βρεθεί κρούσματα και ότι τα κρούσματα ούτε έχουν ιχνηλατηθεί, ούτε το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών έχει απομονωθεί, ούτε έχει γίνει η προσήκουσα απολύμανση.

Άλλα έλεγε:

Ο δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8-4-2021, διασκέδασε τις διαμαρτυρίες, δεν έπεισε.

Τον καλούμε να μας ενημερώσει αναλυτικά:

  • πόσα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου ανά ημέρα,
  • με ποια συχνότητα χορηγούνται τεστ και σε πόσους/-ες εργαζομένους/-ες και ασφαλώς,
  • τι ακριβώς έπραξε και πράττει η Διοίκηση για την προστασία εργαζομένων και δημοτών και για την αποτροπή της διασποράς του ιού, όποτε εντοπίζονται κρούσματα;

Εμείς:

Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας, «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» από την αρχή της με προσωπικές επιστολές στον ίδιο το δήμαρχο (χωρίς καμία για δημοσιότητα), αλλά και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, είχε καταθέσει πολιτικές και την πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε συναινετικά σοβαρά σχέδια προστασίας εργαζομένων και τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, ο δήμαρχος αδιαφόρησε πλήρως και συνεχίζει να αδιαφορεί.

Συμπεράσματα:

Αποδεικνύεται σήμερα ότι η επίδειξη ενεργειών με επικοινωνιακές παράτες, την ίδια που αγνοούνται και δεν εφαρμόζονται βασικές πράξεις των πρωτοκόλλων ασφάλειας, είναι τρόπος επικίνδυνης συμπεριφοράς ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Φαίνεται ότι ο κ. Αμπατζόγλου πάνω από την ουσία, βάζει το φαίνεσθαι της δήθεν «επιτυχημένης» αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Για να προβάλλει τη συνεχή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αδιαφορεί που θέτει εργαζομένες/-ους και επισκέπτριες/-ες σε κίνδυνο.

Δεν σέβονται ούτε τα λόγια τους «περί ατομικής ευθύνης», αφού οι ίδιοι προσωπικά, ως αρμόδιοι για την λειτουργία κοινωφελών και δημόσιων υπηρεσιών, δεν όσα ορίζονται από τα καθήκοντα της θέσης τους για την προστασία των πολιτών.

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

Δημοτική Σύμβουλος

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -