ΑρχικήΤοπικά νέαΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των:ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ανατολικού Αμαρουσίου και ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Δυτικού...

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των:ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ανατολικού Αμαρουσίου και ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Δυτικού Αμαρουσίου: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο χρόνια κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και της διοίκησης Αμπατζόγλου στον Δήμο Αμαρουσίου (συμπληρώνονται τον προσεχή Σεπτέμβριο) και αρκετό διάστημα ώστε να γίνουν τέσσερις (4 !) μεγάλες κυβιστήσεις σε κρίσιμες τομές που προώθησε η κυβέρνηση με «κορμό» τον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της περιόδου 2015 -2019.

Τομές που πολέμησε λυσσαλέα τόσο το κόμμα της Ν.Δ. όσο και ο «αυτοδιοικητικός» τότε Δήμαρχος κ. Πατούλης.

ΤΟΜΗ 1η: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση της Αριστεράς νομοθέτησε τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής επί διοίκησης της κας Δούρου, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων ( Π.Ε.Σ.Δ.Α) ζητώντας από τους δήμους να καταρτήσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.Α.) σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές αλλά και τις τοπικές ανάγκες των Δήμων.

Η διοίκηση Πατούλη, σε αντικυβερνητικό πνεύμα, απαξίωσε στην πράξη το εγχείρημα. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τη θεσμική θέση του ως προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. επηρέασε και άλλους Δημάρχους της Αττικής να καθυστερήσουν χρονικά την κατάρτιση των σχεδίων και φυσικά να μην μπουν ποτέ στη φάση της υλοποίησης, που προβλέπει ανακύκλωση στην πηγή για όλα τα ρεύματα (γυαλί, οργανικά κ.λ.π.).

Τα παραδείγματα των γειτονικών δήμων του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων που έχουν αναπτύξει εγκαίρως όλα τα ρεύματα είναι κατατοπιστικά για την ελλειμματική πολιτική της διοίκησης Πατούλη.

Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου, με την πλειοψηφία των στελεχών της διοίκησης Πατούλη, εκτιμώντας τώρα την αναγκαιότητα, κατάρτισε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. Όμως με βιασύνη, χωρίς διάλογο με την κοινωνία, χωρίς ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση για την ανάπτυξη των πιλοτικών .

Η  ορθολογική,  διαφανής   και  αποτελεσματική   διαχείριση   τωναποβλήτων, εφαπτόμενη στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, είναι μονόδρομος για βιώσιμες πόλεις με χρηστή διαχείριση και αποτελεί εδώ και χρόνια την αριστερή πρόταση.

ΤΟΜΗ 2η: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ νομοθέτησε και εφάρμοσε τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I & II, τα οποία προβλέπουν στοχευμένες πιστώσεις στους δήμους για

α) Έργα ύδρευσης ,αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας,τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων: Κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω. Επίσης έργα που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη   (προμήθεια μηχανημάτων πρασίνου και έργων, αναβάθμιση των παιδικών χαρών, έργα για την αναβάθμιση των προαυλίων των σχολείων με έμφαση στην πρόσβαση για ΑμεΑ κ.λ.π.).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τις πρώτες ημέρες, το απαξίωσε δια στόματος του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου. Όμως τα μόνα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στους δήμους με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που όπως παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και στέλεχος της Ν.Δ. κ. Αμπατζόγλου «είναι πολύ καλό πρόγραμμα»!

ΤΟΜΗ 3η: ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α  την καθιέρωσε με νόμο,ικανοποιώντας αγώνες 50 ετών Δασκάλων και Γονέων, δίνοντας σταδιακά τρία χρόνια περιθώριο στους Δήμους να προετοιμαστούν κατάλληλα, να καθορίσουν τις ανάγκες, να βρουν τα οικόπεδα για την εγκατάσταση των νέων μονάδων των νηπιαγωγείων, να καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Η διοίκηση Πατούλη, με αντικυβερνητικό οίστρο, πολέμησε σφοδρά αυτή τη μεταρρύθμιση, δεν έκανε τίποτα για τρία χρόνια ελπίζοντας και «παραμυθιάζοντας» τους Μαρουσσιώτες πως θα καταργηθεί.

Η κυβέρνηση όμως της Ν.Δ. κατόπιν πίεσης της κοινωνίας αναγκάστηκε να διατηρήσει τον νόμο. Η διοίκηση Αμπατζόγλου ασθμαίνοντας,υποχρεώθηκε τελικά να εφαρμόσει τον νόμο και δημιούργησε τους χώρους υποδοχής των απαιτούμενων νέων νηπιαγωγείων. Με πολύ μεγαλύτερο κόστος βεβαίως, όπως η ενοικίαση του οικοπέδου για το 18ο δημοτικό σχολείο και όχι επαρκώς (το παράρτημα του 10ο νηπιαγωγείου στην οδό Ράλλη ακόμα και στο τέλος της σχολικής χρονιάς δεν έχει ολοκληρωθεί). 

ΤΟΜΗ 4η: ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης το 2013 είχε καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους, οδηγώντας πολλούς/ες εργαζόμενους/ες στον… δρόμο.

Η κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με νόμο, έδωσε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να επανασυστήσουν τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο κ. Πατούλης, έμπλεος αντικυβερνητικών συναισθημάτων, αφού λοιδόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και το νομοθέτημα αποφάσισε, όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, να μη την επανασυστήσουν με αρνητικά αποτελέσματα για την καθημερινότητα στην πόλη μας. Φυσικά δεν παρέλειψε να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκχώρηση της υπηρεσίας αυτής σε ιδιωτική εταιρία!

Η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου, που αποτελείται 70% από τους ίδιους Δημοτικούς και Αντιδημάρχους των διοικήσεων Πατούλη που την καταψήφισαν,αποφάσισε πρόσφατα την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας δικαιώνοντας απόλυτα τόσο το νομοθέτημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και τη Δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -