Τρίτη, 19 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΚόσμοςΚίνα: Τουλάχιστον 3 νεκροί από «ιστορική» βροχόπτωση

Κίνα: Τουλάχιστον 3 νεκροί από «ιστορική» βροχόπτωση



Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Κίνα μετά τις «ιστορικές» κατακλυσμιαίες βροχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, οι οποίες έχουν παραλύσει μια επαρχιακή πρωτεύουσα και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το μετρό της σε ώρα αιχμής, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ.

Το Τσεντσόου, μια τεράστια μητρόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, τέθηκε σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην επαρχία Χενάν, όπου ανήκει.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται οι δρόμοι της πόλης να έχουν κατακλυστεί από χειμάρρους λάσπης, ενώ κάτοικοι, με το ύψος του νερού να φθάνει στα γόνατά τους, σπρώχνουν τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένες οδικές αρτηρίες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Τσεντσόου έκαναν λόγο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις σε μία ημέρα από την έναρξη της καταγραφής των αρχείων πριν από 60 χρόνια.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται χρήστες με το νερό έως τους ώμους σε μια αμαξοστοιχία του μετρό στο Τσεντσόου. Ορισμένοι έχουν ανέβει πάνω στα καθίσματα για να σωθούν. Σε ένα άλλο βίντεο, οι διασώστες απομακρύνουν τους επιβάτες μέσα στο σκοτάδι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτών των εικόνων, τις οποίες αναμεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατάρρευση σπιτιών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο αγνοούνται.

Επιπλέον, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν τον θάνατο ακόμη δύο ανθρώπων, μετά την κατάρρευση ενός τοίχου.

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημο απολογισμό της κακοκαιρίας.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές της Χενάν, που εκτιμούσαν νωρίτερα σήμερα το ύψος των ζημιών σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -