Κυριακή, 16 Μαΐου,2021ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογία«Θα στείλω ανθρώπους στον Άρη πολύ πριν το 2030»

«Θα στείλω ανθρώπους στον Άρη πολύ πριν το 2030»

Αφεντικό της Tesla, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αλλά ιδρυτής και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο, της Space X. Με ανάρτηση του στο αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας, το Twitter, ο Ελον Μασκ ανέφερε ότι η Space Χ θα στείλει ανθρώπους στον Άρη «πολύ νωρίτερα από το 2030».

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος τον συμπαθεί ή όχι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ο Ελον Μασκ ένας από τους πιο σημαντικούς και ενεργούς οραματιστές του 21ου αιώνα. Οι επιχειρηματικές του κινήσεις και οι επενδύσεις του βασίζονται όλες σε καινοτόμες ιδέες αλλά και φουτουριστικά σχέδια όπως για παράδειγμα, η εταιρεία που δημιουργήσει για την διάνοιξη υπογείων τούνελ που θα λειτουργούν ως λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις ή την εταιρεία ανάπτυξης νευρωνικών εμφυτευμάτων που θα συνδέουν τον εγκέφαλο με υπολογιστές.

Όσον αφορά το η Space X υλοποιεί μια σειρά από πολύ σημαντικά προγράμματα που αφορούν τις μεταφορές ανθρώπων και φορτίων, τις τηλεπικοινωνίες και τον διαστημικό τουρισμό. Ο μεγάλος στόχος του Ελον Μασκ είναι όμως η μετάβαση του ανθρώπου στον Άρη. Ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν θέλει απλά τον του οργανωτή του πρώτου επανδρωμένου ταξιδιού στον Άρη αλλά θέλει να δημιουργήσει μια αποικία εκεί.

Με ανάρτηση του στο αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας, το Twitter, ο Μασκ ανέφερε ότι η Space Χ θα στείλει ανθρώπους στον Άρη «πολύ νωρίτερα από το 2030». Πριν από λίγους μήνες ο Μασκ είχε πει ότι να στείλει μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη σε δύο χρόνια και είναι βέβαιος ότι το 2026 θα έχει στείλει και ανθρώπους.

Έχει δηλώσει μάλιστα ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να είναι μέλος αυτής της ιστορικής αποστολής στον Κόκκινο γνωρίζοντας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για να μην επιστρέψει ποτέ στην Γη. Ο Μασκ έχει πει ότι αν όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν τα επανδρωμένα ταξίδια στον Άρη μέχρι το 2030 σε διάστημα 20 ετών θα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αποικία ενός εκατ. ανθρώπων στον πλανήτη.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -