ΑρχικήΚόσμοςΗ πολιτική μας δεν έχει αλλάξει για την παραμονή των S-400 στην...

Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει για την παραμονή των S-400 στην Τουρκία

 

πολιτική μας δεν έχει αλλάξει» σημείωσε εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με το ζήτημα της παραμονής του ρωσικού συστήματος S- στην . Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ρωτήθηκε από ιστοσελίδα Hellas Journal για τα δημοσιεύματα που τις ΗΠΑ να έχουν καταθέσει συμβιβαστική πρόταση με τεχνικό χαρακτήρα για την άρση του αδιεξόδου.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το S-400. Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα νατοϊκές της δεσμεύσεις, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται , σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχτεί την παραμονή των S-400 στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα δεσμευτεί γραπτώς ότι δεν θα ενεργοποιήσει ποτέ το ρωσικό σύστημα και ότι θα αποδεχθεί στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου να ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -