Πέμπτη, 15 Απρίλιος,2021ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΑποσύρεται η LG από κινητά τηλέφωνα

Αποσύρεται η LG από τα κινητά τηλέφωνα

 

Δεν θα υπάρξουν νέα μοντέλα κινητών τηλέφωνων την LG αφού η σταματά την παραγωγή τους

 

 

 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός αναλυτής για να αντιλαμβάνεται ότι ο ανταγωνισμός στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας είναι κάτι από σφοδρός. Πολλές εταιρείες ανάμεσα τους και πραγματικοί κολοσσοί όπως η Apple και η Samsung προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην τεράστια πίτα της αγοράς των κινητών τηλέφωνων. Τα τελευταία χρόνια έκαναν δυναμικά την είσοδο τους σε αυτή την αγορά κινεζικές εταιρείες με υψηλής ποιότητας smart phones σε χαμηλές τιμές.

Διεξάγεται ένα πραγματικός εμπορικός πόλεμος στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όπως συμβαίνει στους πολέμους υπάρχουν κάποιοι νικητές και κάποιοι ηττημένοι. Στην δεύτερη κατηγορία αυτή των ηττημένων καταγράφεται πλέον η LG. Η νοτιοκρεατική ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται από τον απίστευτα ανταγωνιστικό τομέα των κινητών τηλεφώνων».

Η LG γνωστό ότι θα κλείσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα εστιάσει ακόμη περισσότερο την προσοχή της στον τομέα των νέας γενιάς «έξυπνων» ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών στον οποίο κατέχει ηγετική θέση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ρίξει βάρος σε τομείς όπως η κατασκευή εξοπλισμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ρομποτικά συστήματα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. 

Μια σειρά από αιτίες όπως το γεγονός ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων δεν αλλάζουν πλέον συχνά τις τους όπως το παρελθόν ενώ αναζητούν πλέον ολοένα και πιο χαμηλού κόστους συσκευές έχουν προκαλέσει μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων των εταιρειών. Οι μόνες εταιρείες του χώρου εξακολουθούν να έχουν σημαντικά έσοδα είναι η Apple και η Samsung ακόμη και αυτές ανά περιόδους αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες και οικονομικά πισωγυρίσματα.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -