Παρασκευή, 19 Απριλίου,2024

ΑρχικήΝτελιβεράςΑπορίες γονέα για την διαχείρηση των κρουσμάτων σε σχολείο ...

Απορίες γονέα για την διαχείρηση των κρουσμάτων σε σχολείο …



Σε ήρεμο κλίμα και πιστεύοντας ότι οι ακόλουθες σκέψεις έχουν μια λογική σειρά θα μπορούσαν να είχαν και απαντήσεις. Επειδή το λογικό όμως είναι κάτι που έχει ξεπεραστεί στην εποχή μας απλά αναρωτιόμαστε.

Ανακοινώνεται ότι σε ενα Χ σχολείο κάποια εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική. Με βάση το πρωτόκολλο του COVID 19 για να θεωρηθεί άμεση επαφή πρέπει να βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλα άτομα τουλάχιστον για 2 ώρες. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι δάσκαλοι δεν έχουν άμεση επαφή εφόσον έχουν μια ώρα μάθημα (45 λεπτά η διδακτική ώρα). Παρόλα αυτά κλείνει ένα τμήμα από ολοήμερο σχολείο επειδή είχε έρθει σε επαφή με την δασκάλα περισσότερες απο 2 ώρες (λογικά πάντα). Από την μέρα της επαφής με την δασκάλα και μέχρι την ανακοίνωση έχουν περάσει 3 μέρες. Κατά τις 3 ημέρες αυτές τα παιδιά από το ολοήμερο κάνανε μάθημα με μαθητές του κανονικού σχολείου όλη την μέρα (πάνω από 2 ώρες δηλαδή). Αλλά με βάση την λογική των υπευθύνων δεν υπήρχε διασπορά στα υπόλοιπα παιδιά και ούτε καν ιχνηλάτηση των επαφών αλλά ούτε και της εκπαιδευτικού και αν στο περιβάλλον της υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός …
Οπότε κλείνοντας ένα τμήμα ολοήμερου για μερικές μέρες (και εφόσον έχουν τα παιδιά αυτά παρακολουθήσει μαθήματα 3 μέρες με διαφορετικούς συμμαθητές) ο ιός μένεις εκτός σχολείου.

Απλή λογική.

Σήμερα συζητιέται σε διάφορες περιοχές να επιτρέπεται η αποστολή μόνο 1 sms ανά μέρα προκειμένου να τιμωρηθούν οι πολίτες για τον συνωστισμό σε καταστήματα και δρόμους … Άρα τα παιδιά στο σχολείο που θέλουν 2 sms (ένα να πας το παιδί και ένα να το πάρεις) δεν θα επιτρέπεται …. Ααααα ξέχασα, υπάρχει και το χαρτί που συμπληρώνεις χωρίς ουσιαστικό έλεγχο αν δεν σε σταματήσουν. Λογικά όμως και αυτοί που συνωστίζονται δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ?

Καλό κουράγιο και όσο ακουσουμε την συμβουλή τους θα είμαστε ήρεμοι: Μην σκεφτόσαστε λογικά. “Πίστευε και μη ερεύνα”

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ