Τετάρτη, 12 Μάι,2021Έρχονται τα ιπτάμενα φέριμποτ

 

Ένα φιλικό στο αεροσκάφος που θα πετά στο ύψος της θάλασσας υπόσχεται μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία

 

 

 

Αμερικανική ένα ηλεκτροκίνητο επιβατηγό αεροσκάφος που πετάει πάνω ακριβώς από την επιφάνεια της θάλασσας. τα μανιτάρια ξεπετιούνται οι νεοφυείς που έχουν στόχο την κατασκευή καινοτόμων οχημάτων μεταφοράς σε θάλασσα, στεριά και αέρα.

H Regent, μια start-up με την Βοστόνη ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα αεροσκάφος που η ίδια το χαρακτηρίζει «ιπτάμενο φέριμποτ». Πρόκειται ένα ηλεκτρικό σκάφος που θα χρησιμοποιεί το νερό ως «αεροδιάδρομο» και αφού απογειωθεί θα πετά λίγο πάνω από το νερό, σαν γλιστρά πάνω σε όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας. Το σκάφος θα κινείται με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος οκτώ κινητήρες που θα έχει χωρητικότητα δέκα επιβατών. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σκάφος θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του το 2025. Η εταιρεία θα δημιουργήσει επιβίβασης-αποβίβασης του σκάφους της αρχικά αμερικανικές μητροπόλεις Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο για να γίνονται μεταξύ αυτών των πόλεων αλλά σε επόμενη φάση θα πραγματοποιούνται και τοπικά δρομολόγια σε κάθε περιοχή.

Υπάρχει επίσης σχέδιο για δρομολόγια στα νησιά της Χαβάης. Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό το κόστος του εισιτηρίου για να διαπιστωθεί το κοινό στο οποίο θέλει να απευθυνθεί. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ξεκινήσουν οι δοκιμές του σκάφους για να δούμε η τεχνολογία στην οποία βασίζεται είναι λειτουργική και πάνω από όλα ασφαλής και θα μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία νέων τύπων αεροσκαφών.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -