Οι φοιτητές καταλόγισαν στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων ολιγωρία σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για την επαναλειτουργία των πανεπιστήμιων με όρους υγειονομικής ασφάλειας. «Μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, φτάσαμε μία εβδομάδα πριν το επικείμενο άνοιγμα των σχολών κι ισχυρίζονται πως ‘’κανείς δεν το περίμενε, δεν προλάβαμε να προετοιμαστούμε” σε μια κοινή ομολογία πως η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει καιρό ακόμα», ανέφεραν, εκτιμώντας πως τα πανεπιστήμια ανοίγουν «ακριβώς όπως κλείσαμε το 2019, αλλά με μερικές χιλιάδες παραπάνω κρούσματα ημερησίως».
Προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στα αμφιθέατρα οι φοιτητές πρότειναν την αξιοποίηση όλων των χώρων του ΑΠΘ, αλλά κι εκτός, όπως η ΔΕΘ για τη διεξαγωγή μαθημάτων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τη συχνή απολύμανση των χώρων. Περαιτέρω ζήτησαν να εγκατασταθούν σε ΑΠΘ και ΔΙΠΑΕ κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργούνται rapid tests καθημερινά, δωρεάν, σε όλους τους φοιτητές, αλλά και την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων από και προς τις σχολές των πανεπιστημίων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Σε ό,τι αφορά κοινωνικού χαρακτήρα παροχές οι φοιτητές ζήτησαν «χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους», καθώς και «άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις φοιτητικές εστίες και ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες».