Τρίτη, 30 Απριλίου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΕπιστρέφει (οριστικά) στην Μπαρτσελόνα ο Πάου Γκασόλ

Επιστρέφει (οριστικά) στην Μπαρτσελόνα ο Πάου Γκασόλ



Στροφή 180 μοιρών μέσα σε τρία 24ωρα έκανε ο Πάου Γκασόλ κι εκεί που δήλωνε το περασμένο Σάββατο ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, την Τρίτη ανακοίνωσε τον επαναπατρισμό του, μετά από δύο 10ετίες στο ΝΒΑ και δύο πρωταθλήματα με την φανέλα των ΛΑ Λέικερς.

Πανηγυρική δικαίωση για την El Mundo Deportivo, που το πρωί της 20ής Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει τον «γάμο» Μπαρτσελόνα-Γκασόλ. Ο πολύπειρος παίκτης μέσα σε μερικές ημέρες αποφάσισε τελικά ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του, προκειμένου να την βοηθήσει τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά πολύ περισσότερο στην Euroleague, όπου είναι γνωστό από την έναρξη της σεζόν ότι αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι γυρίζω στο σπίτι μου και θα συναντήσω την ομάδα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Θέλω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου να βοηθήσω το κλαμπ σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, αλλά και να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση, να βρω ρυθμό μέσω από τον ανταγωνισμό. 

Είμαι χαρούμενος που γυρίζω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτή την ευκαιρία. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα σύντομα. Ευχαριστώ τη Μπαρτσελόνα και το προπονητικό επιτελείο που βοήθησαν για να βρεθώ στην ομάδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Γκασόλ.

Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα είναι σε θέση ο Γκασόλ για να παίξει, μιας κι απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους εδώ και δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2019, όταν είχε αγωνιστεί για περίπου 15 λεπτά σε αγώνα του Μιλγουόκι (φόρεσε για λίγο καιρό την φανέλα των Μπακς).

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπαρτσελόνα και το 2001 έγινε draft στο νούμερο 3 του ΝΒΑ. Στη συνέχεια έπαιξε στους Μέμφις Γκρίζλις, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σικάγο Μπουλς, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Στο ΝΒΑ έπαιξε σε 1226 αγώνες κανονικών περιόδων, με μέσους όρους 17 πόντων (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ