Πού τον εντόπισαν οι Αρχές.
Συνελήφθη ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε τη 44χρονη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 47χρονος εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από πολίτη.
Αξιοποιώντας την πληροφορία δύο αυτοκίνητα της ΟΠΚΕ κατευθύνθηκαν στην Λεωφόρο Αθηνών στο Χαιδάρι όπου και τον εντόπισαν να κινείται πέριξ της οδού Αφαίας επί της λεωφόρου στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά.
Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κινήθηκαν προς το μέρος του και με συντονισμένες κινήσεις τον συνέλαβαν. Ο 47χρονος φέρεται να μην αντιστάθηκε.
Από το πρωί αναζητούνταν μετά την δολοφονία που διέπραξε με γυαλί
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 47χρονου έβαλε τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί. Ο 47χρονος τρόφιμος το έβαλε στα πόδια αμέσως μετά την δολοφονία 44χρονης ασθενούς. Ο 47χρονος σκότωσε με γυαλί από σπασμένο καθρέφτη, 44χρονη ασθενή, σήμερα τα ξημερώματα. Ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε τα ξημερώματα στην 44χρονη και παρά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο η γυναίκα δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της.
Ο 47χρονος την 1η Σεπτεμβρίου 2023 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού έπειτα από σχετικό ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά την απολογία του στον ανακριτή Κέρκυρας για την δολοφονία που είχε διαπράξει στις 9 και 30 το βράδυ στις 31 Αυγούστου 2023, της 63χρονης έγκλειστης στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το διάστημα που και ο ίδιος ήταν προσωρινά τρόφιμος στην Ψυχιατρική Κλινική. Ο 47χρονος, είχε αρπάξει στυλό και μαχαιροπήρουνα από μπαμπού, με τα οποία είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου την 63χρονη γυναίκα. Κατά την αυτοψία που έκαναν οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μεταξύ άλλων, ένα ξύλινο κουτάλι, ένα ξύλινο κομμάτι μαχαιροπίρουνο, μία καφέ πλαστική χτένα, ένα μαύρο πλαστικό στυλό, σπασμένο στη μέση, ένα κομμάτι ξύλου, πιθανόν από ξύλινο μαχαιροπίρουνο, ένα ξύλινο μαχαίρι, ένα ξύλινο πιρούνι τα οποία όλα είχαν πάνω τους κηλίδες αίματος.
Διατάχθηκε ΕΔΕ – Η ανακοίνωση της της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες 46χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» επιτέθηκε σε γυναίκα που νοσηλεύονταν στο ίδιο ίδρυμα και τη σκότωσε.
Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης απέδρασε και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.
Η ανακοίνωση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρει:
«Την Τετάρτη 19/2/2025 και ώρα 03.15 πμ άνδρας ασθενής, ετών 46, ο οποίος νοσηλευόταν σε Ψυχιατρική Κλινική της Πολυδύναμης Νοσηλευτικής Μονάδας
Ψυχικής Υγείας Αττικής με Δικαστική Απόφαση, κατ΄εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρο 69 του ΠΚ, επιτέθηκε σε 44χρονη γυναίκα ασθενή, που νοσηλευόταν
στην ίδια Ψυχιατρική Κλινική προκαλώντας της σοβαρή σωματική βλάβη. Στη συνέχεια ο ασθενής απέδρασε από την Κλινική, όπου νοσηλευόταν.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάνηψη του θύματος, το οποίο δυστυχώς κατέληξε. Παράλληλα κλήθηκαν, το
ΕΚΑΒ, η ΓΑΔΑ και η Άμεση Δράση και δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού της Πολυδύναμης Νοσηλευτικής Μονάδας.
Διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ασθενή φερόμενου ως δράστη.
Το τραγικό συμβάν μας θλίβει βαθύτατα και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος»