“Σήκωσαν” αυλαία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου με “Το Καρναβάλι του Καραγκιόζη” που έλαβε χώρα στην κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους φίλους του λαϊκού ήρωα του Θεάτρου Σκιών, αίθουσα της Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025.
Αυτή η ξεχωριστή παράσταση, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου, συνδύασε την παραδοσιακή τέχνη του Καραγκιόζη με μια μοντέρνα πινελιά, γεμίζοντας το χώρο με γέλιο, ζωντάνια και πολύχρωμες στιγμές.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, απηύθυνε η Προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου, Μένια Σπαθάρη, διατυπώνοντας την αμέριστη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής για τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που περιφρουρούν και μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές την παράδοση του Αμαρουσίου όπως αυτή του Σπαθάρειου Μουσείου και Θεάτρου Σκιών.
Το Μαρούσι γιορτάζει την Αποκριά, με υπέροχα ψυχαγωγικά και δημιουργικά δρώμενα για τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
Οι πεζόδρομοι του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, η Πλατεία Ευτέρπης, καθώς και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η Βορέειος Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ντύνονται στα χρώματα της Αποκριάς και γίνονται σημεία αναφοράς της μεγάλης γιορτής, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διασκέδαση έχουν η μουσική, οι ζογκλέρ, οι μασκώτ, το θεατρικό παιχνίδι, ο καραγκιόζης, οι κατασκευές αποκριάτικης μάσκας και χαρταετού.
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων: https://maroussi.gr/apokries-2025-sto-marousi-savvato-15-kai-22-kyriaki-23-fevrouariou/