Τετάρτη, 26 Ιουνίου,2024
ΑρχικήΤοπικά νέαΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή αυτή τη μέρα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ότι πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα για την προστασία του Περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο οικοσύστημα, στην υγεία και την οικονομία.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της προσπάθειας για το περιβάλλον, ο Δήμος Αμαρουσίου έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία μέσα από τον εθελοντισμό. Διοργανώθηκε ημέρα εθελοντικού καθαρισμού του δάσους-πάρκου της γειτονιάς της Νέας Λέσβου. Με τη συμμετοχή της πολιτικής προστασίας του Δήμου, εθελοντών πολιτών και φορέων της περιοχής έγινε ένα μεγάλο βήμα για τον καθαρισμό κι ευπρεπισμό του πάρκου.

Ένας  χώρος που οι παλαιότεροι θα θυμάστε ότι φιλοξενούσε το σύγχρονο αθλητικό κέντρο (τότε) της ομάδας του Αρίωνα.Ένα πάρκο, που όσοι το επισκέπτεστε και λόγω του γηπέδου του Αρίωνα, θα θυμάστε πριν ένα χρόνο τις εικόνες εγκατάλειψής του και ότι αποτελούσε εστία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η σημερινή διοίκηση όμως, του δημάρχου κ.Θεόδωρου Αμπατζόγλου έχει δώσει διαφορετικό στίγμα όσον αφορά τις δράσεις-παρεμβάσεις  για κάθε πολεοδομική ενότητα της πόλης μας. Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος με στελέχη της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών κάνει παρεμβάσεις ανά περιοχή.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της διοίκησης έχουν επιπλέον εγγραφεί πιστώσεις στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για ολική επαναφορά στην πρότερα κατάσταση του συγκεκριμένου πάρκου και των γηπέδωνεντός αυτού.

Συγχαρητήρια στους εθελοντές κατοίκους, στην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ. Χαλιώτηκαι στην πολιτική προστασία του δήμου μας .

Στην σημερινή δράσηέδωσαν το παρών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Σμυρνής  Δημήτριος , οι Αντιδήμαρχοι  κ.Τσιπουράκης Στέφανος ,κ. Κατσιγιάννης Επαμεινώνδας, κ.Κώστας Ρώτας , κ. Γιάννης Νικολαράκος, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ  κ.Κόνιαρης  Πέτρος  η πρόεδρος  του πολιτιστικού συλλόγου περιοχής Στουντίου Άλφα και δημοτική σύμβουλος Μαρία  Δήμητρα (Μάντυ)  Ρώτα , ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δωδώνη Ηλίας Ζορμπαλάς κ.α.

Γήπεδο Αρίωνα Ιούνιος 2020
Γήπεδο Αρίωνα Ιούνιος 2020
Γήπεδο Αρίωνα Ιούνιος 2020
Γήπεδο Αρίωνα Ιούνιος 2020
Νέα Λέσβος πανοραμική
Περιβάλλον Νέα Λέσβος
Περιβάλλον Νέα Λέσβος 2

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ