Δευτέρα, 17 Ιουνίου,2024
ΑρχικήΑθλητικά«Μεγαλύτερη μας κατάκτηση το VAR»

«Μεγαλύτερη μας κατάκτηση το VAR»



Ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ, τα τελευταία 3.5 χρόνια, έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος, στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης την έλευση του VAR, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από διαφορετικές ομάδες. Επίσης μίλησε για τη συνεργασία του με τους Βίτορ Περέιρα και Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά και για τη σχέση του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναφερόμενος στον απολογισμό της θητείας του στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τόνισε: 

«Θεωρώ ότι τα τελευταία 3.5 χρόνια το πρόσημο είναι θετικό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη.

Το γεγονός ότι αναδείχθηκαν διαφορετικοί πρωταθλητές και δεν είχαμε μια μονοτονία, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ναι, είναι ένα βήμα προόδου.

Κατά τη δική μου εκτίμηση, η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία.»

Για τη συνεργασία του με τους Περέιρα και Κλάτενμπεργκ σχολίασε: 

«Συνεργάστηκα αρμονικά και με τους δύο. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι διαρκώς βελτιούμενη και αυτό σε ένα πολύ μικρό βάθος χρόνου θα έρθει να επιβεβαιώσει όλα αυτά που λέω.»

Για το μέλλος της Εθνικής είπε:

«Πιστεύω ότι βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Δεν είναι το γεγονός αν φέρνει ή δεν φέρνει αποτελέσματα. Ξέρω πως δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, το σχέδιο και το όραμα. Δειλά δειλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου.»

Για τη συνάντησή του με τους ηγέτες των τεσσάρων κοιρυφαίων ομάδων της Super League ανέφερε:

«Δύο πράγματα συνέβησαν στην περίφημη συνάντηση μαζί τους. Το πρώτο ήταν ότι συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το δεύτερο ότι θα έπρεπε οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έγινε.»

Για την σχέση του με τον Θοδωρή Ζαγοράκη υποστήριξε:

«Είναι γνωστή η σχέση μου με τον Ζαγοράκη. Τον συμβούλεψα κάποια πράγματα. Κυρίως για τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ολοκλήρωσα μια θητεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε μια τοξικότητα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Υποθέτω ότι θα στεναχωρούσε τον καθένα, όχι μόνο εμένα.»

Για τη μη εκλογή παικτών που συμμετείχαν στο Euro 2004 επισήμανε:

«Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του.

Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό.»

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ