Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου,2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυπελλούχος Ελλάδας στις Γυναίκες ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος Ελλάδας στις Γυναίκες ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός κατάκτησε το τρίτο Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο Γυναικών (σε τέσσερις διοργανώσεις), επικρατώντας στον τελικό του φάιναλ-4, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/5) το απόγευμα στο κολυμβητήριο του Λαιμού, της Βουλιαγμένης με 11-8.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε την πρώτη περίοδο με 5-1, αλλά σταδιακά η ομάδα του Ολυμπιακού μείωσε την διαφορά και πέρασε για πρώτη φορά στο τέλος της τρίτης περιόδου με 9-8.

Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η αποβολή με τρεις ποινές της Έλενας Ξενάκη στο 20ό λεπτό του αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός επέβαλε την ανωτερότητα του και επικράτησε με ευκολία, παρότι κέρδισε τέσσερα πέναλτι στον αγώνα και σκόραρε μόλις στο ένα.

Έτσι, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο στη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Για τις νικήτριες σκόραραν οι Ελευθερία Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 2, Αβραμίδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1 και Τσουκαλά 1.

Τα τέρματα του ΝΟΒΩ σημείωσαν οι Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου 2, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Μ. Πάτρα 1 και Κοντονή 1. 

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ