Πέμπτη, 5 Αυγούστου,2021ΑρχικήΕκπαίδευση - Παιδεία9ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - WEBINAR ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

9ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – WEBINAR ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

“Εφηβεία, οικοδομώντας την ψυχική ανθεκτικότητα στην μετά covid -19 εποχή”

Με πανθομολογούμενη επιτυχία και συντριπτική συμμετοχή των μελών της σχολικής μας κοινότητας στέφθηκαν οι εργασίες της διαδικτυακής συνάντησης με θέμα “Εφηβεία, οικοδομώντας την ψυχική ανθεκτικότητα στην μετά covid -19 εποχή” που διοργάνωσε το 9ο ΓΕΛ Αμαρουσίου την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00 το βράδυ.

Ήταν ουσιαστικά η καταληκτήρια για την τρέχουσα σχολική χρονιά εκδήλωση (η τέταρτη κατά σειρά) που διοργανώθηκε στα πλαίσια του θεσμού του Συμβούλου Σχολικής Ζωής και ενεργοποίησε η Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια στήριξης της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολείο.

Με τις εμπεριστατωμένες, μεστές και ρέουσες εισηγήσεις τους, οι κυρίες Ευδοκία Ταγκούλη, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιμελήτρια Α, ΕΣΥ, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και Βασιλική Ντρε, Ψυχιατρική και Παιδιατρική Νοσηλεύτρια – Επισκέπτρια Υγείας στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ανάδειξαν τις στρατηγικές για την οικοδόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη μετά covid -19 εποχή, αναλύοντας ζητήματα όπως το μετατραυματικό στρες, οι συναισθηματικές διαταραχές , η διατροφή κ.α.

Αποθησαυρίστηκε στη μνήμη μας το ζέον ενδιαφέρον Γονιών και Κηδεμόνων, Μαθητών και Μαθητριών και των Εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν και συνέβαλαν με τον προβληματισμό τους με αμείωτο ενδιαφέρον επί δύο ώρες στη βραδιά!!

Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στη διαμόρφωση δικτύου σχολείων προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Ξεχωρίσαμε τη ζώσα εμπειρία των διακεκριμένων εισηγητριών, το άψογο κλίμα, την εποικοδομητική συζήτηση, τη στοχευμένη προσέγγιση, τις αξιόλογες ερωτήσεις μαθητών , εκπαιδευτικών και γονιών.

Στο σχολείο συμπορευόμαστε και ωριμάζουμε μαζί με τα παιδιά μας! Γι αυτά άλλωστε είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να δώσουμε το «είναι» μας. Γι αυτά, συνεχίζει ο ποιητής να μας καλεί «Πιάσε την αστραπή στο δρόμο σου, άνθρωπε• δώσε της διάρκεια• μπορείς». Ναι, μπορούμε και προσπαθούμε.

Το συντονισμό είχε ο Θανάσης Ραφτόπουλος , Φιλόλογος και Σύμβουλος Σχολικής Ζωής του 9ου ΓΕΛ Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, τη δε έναρξη των εργασιών κήρυξαν οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου κα. Εύη Λιούμπη της Φυσικής Αγωγής (και παιδαγωγικά υπεύθυνη για το σχολείο μας), κα. Γιολάντα Ασημακοπούλου των Φιλολόγων και κα. Αλεξάνδρα Συρογιάννη Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιότητας Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Σας ευγνωμονούμε όλες και όλους για τη στήριξη και κυρίως τη δέσμευση να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυνατά!- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -