Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τη μεγάλη επιτυχία του Κάχι Καχιασβίλι στην άρση βαρών, που θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του!

Ο Κάχι Καχιασβίλι έχει συνδυάσει την 28η Ιουλίου με μια σπουδαία επιτυχία. Ο γεννημένος στη Γεωργία, από Γεωργιανό πατέρα κι Ελληνίδα μητέρα αθλητής, σηκώνει συνολικά 420 κιλά και ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην  κατηγορία των 99 κιλών της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα

Ήταν ένα κομμάτι μιας πλούσιας καριέρας με παγκόσμια ρεκόρ σε ζετέ (3) και αρασέ (2) και άλλα δύο στο σύνολο και κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, παράλληλα με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τρία χρυσά μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες νωρίτερα, στη χαμηλότερη κατηγορία της άρσης βαρών, το χρυσό μετάλλιο κατακτά και ο Πύρρος Δήμας.

Οι δύο αθλητές μάλιστα, είχαν κάνει το ίδιο και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, αυτούς της Βαρκελώνης, δείχνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες στο συγκεκριμένο άθλημα.