Πέμπτη, 4 Μαρτίου,2021ΑρχικήΣάν ΣήμεραΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 7 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 7 Φεβρουαρίου

7 Φεβρουαρίου 2021

Σαν σήμερα

1869…. Πραγματοποιείται η πρώτη γενική δοκιμή ατμοκίνητου σιδηροδρόμου Αθηνών- Πειραιά.

1898…. Στη Γαλλία, οδηγείται σε δίκη ως λιβελογράφος ο συγγραφέας Εμίλ Ζολά, για το “Κατηγορώ”, το άρθρο με το οποίο κατηγορούσε το γαλλικό στρατό για την υπόθεση Ντρέιφους.

1959…. Ψηφίζεται στην Κούβα ένα διάταγμα μέσω του οποίου αποκτούν την κουβανική υπηκοότητα όλοι οι αλλοδαποί διοικητές του αντάρτικου στρατού. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται αποκλειστικά στην περίπτωση του Τσε Γκεβάρα, αποτελώντας ένα είδος φόρου τιμής αναγνώρισης πρόσωπό του και τη συμβολή του στην επανάσταση.

1990….Καταρρέει η Σοβιετική Ένωση. Η Κεντρική του κομουνιστικού κόμματος συμφωνεί να παραδώσει το μονοπώλιο εξουσίας κατείχε επί 73 χρόνια.

1991…. Έπειτα από προσπάθειες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού, έρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία ο μετέπειτα χρυσός ολυμπιονίκης, Πύρος Δήμας.

1992…. Υπογράφεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που οδήγησε στην του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1996…. Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, εκφράζει η Κομισιόν μετά από συνεδρίαση με θέμα την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια, επιμένοντας στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

2008….Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος εκλέγεται νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Σαν σήμερα το 1812 γεννήθηκε ο Κάρολος Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος, ενώ το 1981 πέθανε η Φρειδερίκη, βασίλισσα Ελλήνων, σύζυγος του Βασιλιά Παύλου Α΄ της .

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ