Κυριακή, 7 Μαρτίου,2021ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΝΑ...

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την υγεία και την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου 2021 έγινε γνωστό ότι, δυστυχώς, υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου με αποτέλεσμα να κλείσουν ήδη δύο τμήματα πρωινής ζώνης του σχολείου και ένα κρούσμα σε συνάδελφο που έδινε μέρος του ωραρίου του στο 3ο&11οΔημ. Σχ. Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του ολοήμερου των συγκεκριμένων σχολείων. Κι όλα αυτά όταν συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης περί δήθεν προληπτικών τεστ ιχνηλάτησης για τους εκπαιδευτικούς μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας. Η αλήθεια είναι ότι στιγμής τεστ μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχουν γίνει σε ελάχιστους εκπαιδευτικούς, μιας και υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας που ενώ έχουν κάνει σχετικά αιτήματα στην πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ από τις 10 – 1 – 2021 περιμένουν ακόμα να λάβουν απάντηση για να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ ιχνηλάτησης.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και, επιπλέον, δηλώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες». Αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να θέσει ως προτεραιότητα την ασφαλή των σχολείων, βομβαρδίζει καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα με αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως η  παράταση ωραρίου των νηπιαγωγείων (στο όνομα της …αποκλιμάκωσης της εξόδου των μαθητών) στις 13.10, γεγονός που εάν εφαρμοστεί, θα σημάνει ταυτόχρονη έξοδο των νηπίων με τα του δημοτικού! Τα σχολεία άνοιξαν και λειτουργούν με ακόμα χειρότερους όρους απ΄ αυτούς που έκλεισαν (μιας και στο άνοιγμα των σχολείων στις 11/1 προστέθηκαν τα ανοιχτά παράθυρα και πόρτες στο καταχείμωνο και το κρύο, πράγμα που σημαίνει ότι όποιοι από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δε νοσήσουν  από covid, θα πλευριτωθούν από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχολικές τάξεις,  συνθήκες εργασίας πραγματικά τριτοκοσμικές). Στις παραπάνω συνθήκες προστίθενται και τα εξής: πληθωρικά τμήματα 25 και άνω μαθητών, ελλιπές προσωπικό καθαριότητας, παντελής απουσία σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης με μαζικά, στοχευμένα κι επαναλαμβανόμενα τεστ, κανένας εμβολιασμός εκπαιδευτικών, καμία νύξη για αναδιάρθρωση/κάλυψη ύλης. Στα περισσότερα τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στριμώχνονται από 20 έως 25 παιδιά  σε αίθουσες των 30 έως  50 τ.μ.  Επιπλέον, στα τμήματα των ολοήμερων των Δημοτικών Σχολείων φοιτούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα, παρ’ όλα αυτά, το σχετικό πρωτόκολλο προβλέπει μόνο την αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων του ολοήμερου και όχι των τμημάτων του πρωινού στα οποία φοιτούν τα παιδιά που φοιτούν στο αντίστοιχο τμήμα του ολοήμερου που τελεί υπό αναστολή. Τέλος εκπαιδευτικοί (κυρίως ειδικοτήτων) συμπληρώνουν ωράριο σε 2-5 σχολεία με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ίο σε περίπτωση ασθένειάς τους σε εκατοντάδες μαθητές.

Με δυο λόγια και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι οι όροι λειτουργίας των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση υποτάσσονται στο οικονομικό κριτήριο των περικοπών και της λιτότητας και δεν προτάσσουν την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε, ΑΜΕΣΑ για όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία

  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών και δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο.
  • Να κλείσουν τα σχολεία που υπάρχουν επιβεβαιωμένα   και να ανοίξουν μόνο όταν γίνουν τα διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσουν  με ασφάλεια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

    Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Φωτεινή Καββαδία               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ