Κυριακή, 7 Μαρτίου,2021ΑρχικήΤοπικά νέαΔήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για την παρουσία της Amazon Web...

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για την παρουσία της Amazon Web Services στην πόλη – Δήμος Αμαρουσίου


Θ. Αμπατζόγλου: «Ψήφος εμπιστοσύνης στο και την Ελλάδα»

Αναφορά στην Επιχειρηματική Μητροπολιτικότητα του Αμαρουσίου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κάνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Αμπατζόγλου σε δήλωσή του αφορμή την εγκατάσταση του πολυεθνικού κολοσσού Amazon στην πόλη. Ακόμη ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρεται μεγάλα έργα διευκολύνουν την πρόσβαση από και προς το Μαρούσι και βελτιώνουν την καθημερινότητα στη ζωή χιλιάδων και κατοίκων και εργαζομένων.

Η δήλωση του :

«Η ανακοίνωση της Amazon Web Services για εγκατάστασή της στην πόλη μας δεν παρά να είναι μία θετική είδηση. Όπως είναι γνωστό, από εταιρίες που έχουν έδρα στο Μαρούσι, παράγεται το ¼ του ΑΕΠ της χώρας. Εταιρίες όπως η Amazonτο ανάγουν και σε διεθνές κέντρο καινοτομίας που δημιουργεί νέες συνθήκες για ανάπτυξη στην πόλη μας και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα.

Ο Δήμος μας, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αξιοποιήσει αυτή την υψηλή ένταση γνώσης και καινοτομίας και να δημιουργήσει ένα πολυχώρο / πάρκο, όπου οι εταιρίες αιχμής, μπορούν να έρχονται σε επαφή με το κοινό με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία αλλά και την καλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Σε αυτή την καινοτομική αναβάθμιση του Αμαρουσίου, με πολλές ευκαιρίες εξωστρέφειας, σημαντικό ρόλο παίζουν τα δρομολογημένα μεγάλα έργα όπως η διάνοιξη της Κύμης και η σύνδεσή της με την Εθνική Οδό, η επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό και η διεκδικούμενη υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισίας, που θα απαλύνουν το κυκλοφοριακό άλγος, σε μία πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την υπερτοπική χρήση.

Η παρουσία της Amazon Web Services είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στο Μαρούσι για τους σχεδιασμούς που κάνουμε και την πολιτική που ασκούμε σε πολλούς τομείς και ψήφος εμπιστοσύνης στην πατρίδα μας για την κομβικότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ