Κυριακή, 7 Μαρτίου,2021ΑρχικήΤοπικά νέαM. Διακολιού: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

M. Διακολιού: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» χαιρετίζει τον διορισμό της κ. Ελένης Λέκκα ως υπεύθυνης του Δήμου για τα ισότητας των φύλων. Ο διορισμός αυτός δικαιώνει παράταξή , μέχρι το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις 12/1/2021, έχει προβεί σε τουλάχιστον παρεμβάσεις ζητώντας την σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στο Δήμο μας, ενώ στο ίδιο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε και συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά.

Η ανάπτυξη πολιτικών που αφορούν την ισότητα των φύλων είναι αναγκαία, και πλέον, λόγω οικονομικής κρίσης και πανδημίας καθίσταται επείγουσα, αφού την καραντίνα σημειώνεται α) αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες και β) αύξηση των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία εις βάρος των τομέα της εργασίας (ανεργία αλλά και απλήρωτη εργασία και υπερεργασία) σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ό, τι στους άνδρες.

Ασφαλώς, ο ορισμός της κ. Λέκκα, αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά από μόνος του δεν συνιστά έμφυλη πολιτική. Σε καμία περίπτωση δε, δεν υποκαθιστά σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία, άλλωστε, προβλέπεται από τη νομοθεσία (ν. 4604/2019).

Η παράταξή μας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» εμμένει πρότασή της για σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και δεν κατανοεί την ολιγωρία της Διοίκησης εφαρμόσει το νόμο, ούτε το γιατί σπεύδει να προβαίνει σε ενέργειες υποκατάστασης της νομοθεσίας.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ