Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου,2020Αρχική Ελλάδα Κεραυνοί Κωνσταντέλλου: “Περνάτε λάθος μήνυμα ότι τα απορριμματοφόρα αυτά τα αγόρασε η...

Κεραυνοί Κωνσταντέλλου: “Περνάτε λάθος μήνυμα ότι τα απορριμματοφόρα αυτά τα αγόρασε η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στην υπόθεση των απορριμμάτων, δίνει μόνο τις δεξιώσεις”. (Video)

O Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην έκτακτη “συνέλευση δημάρχων” με τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου καταλόγισε “μίνι πραξικόπημα” στη διοίκηση Πατούλη που όπως τόνισε, αποφάσισε εν κρυπτώ και επιχείρησε να επιβάλει μια νέα τιμολογιακή πολιτική για τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα (κλαδέματα και περιεχόμενο καφέ κάδων) τη στιγμή που δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίζει χωρίς τη γνώμη των δημάρχων.

Οι …κεραυνοί Κωνσταντέλλου στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης έσπασαν το κέλυφος από δημόσιες σχέσεις και πολιτικές συγγένειες που επιτρέπει μέχρι σήμερα στον Περιφερειάρχη να εμφανίζεται δημοσίως ως μόνος υπεύθυνος για τα απορρίμματα για επικοινωνιακούς λόγους και χωρίς αποτέλεσμα. Όπως είπε ο Δήμαρχος των 3Βσχετικά με τις παραδόσεις καφέ απορριμματοφόρων στους Δήμους, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Κόκκαλη, “περνάτε λάθος μήνυμα ότι τα απορριμματοφόρα αυτά τα αγόρασε η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στην υπόθεση των απορριμμάτων, δίνει μόνο τις δεξιώσεις”.

Φωτογραφία από την “παράδοση” οχήματος στο Δήμο Αμαρουσίου από την περιφέρεια

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι ο ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) λειτουργεί ως “σύστημα” που αντιμετωπίζει τους 66 Δήμους ως “παραπαίδια”. Κατήγγειλε ακόμη ότι ζήτησε ως μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ την τελευταία απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική η οποία δεν έχει δημοσιευτεί δύο εβδομάδες μετά την εν λόγω συνεδρίαση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ζήτησαν να κάνει …αίτηση.

Έπειτα ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σχολίασε ότι η πρώτη απόφαση του ΕΔΣΝΑ ελήφθη σε μία διά περιφοράς συνεδρίαση χωρίς μάλιστα να έχει ο ίδιος και άλλα μέλη του ΔΣ ενημερωθεί για την εισήγηση. Η “απόφαση” αυτή που χρέωνε αναδρομικά για δύο έτη τους Δήμους τις ποσότητες βιοαποδομήσιμων αποβλήτων που έστελναν στη Φυλή δωρεάν, μετά το σάλο ανακλήθηκε. Εκ μέρους του ΕΔΣΝΑ την ανακοίνωση αυτή την έκανε ο Γιώργος Πατούλης με δελτίο τύπου. Και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε συγκεκριμένα για την ανάκληση της απόφασης:

Πολύ καλά έκανε ο περιφερειάρχης αλλά ποια είναι η θέση του κ. Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ σήμερα; Είναι ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πώς εκπροσωπεί τον ΕΔΣΝΑ ο Πατούλης; Και γιατί δεν τον εκπροσωπεί ο Μαρκόπουλος (σ.σ. ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ) που έχει το 60% της διοίκησης και το 100% της χρηματοδότησης; Για ποιο λόγο όταν ο ΕΔΣΝΑ μοιράζει απορριμματοφόρα βιοαποδομήσιμων δεν παρίσταται ο πρόεδρος ή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ και ο Αη Βασίλης των καφέ απορριμματοφόρων είναι ο Πατούλης; Τι είμαστε εμείς; Τα παραπαίδια; Εκνευρίζομαι γιατί μας θεωρούν δεδομένους και αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Η ουσία της αντιπαράθεσης που σήκωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι βαθιά θεσμική, αφορά στη δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεών της και για το λόγο αυτό τόσο εντός της συνέλευσης όσο και στα πηγαδάκια που στήθηκαν εκτός, αμέσως έγινε ο “ήρωας” της ημέρας που έφερε στο φως εκείνο που μέχρι στιγμής μόνο ψιθυριζόταν.

Κύριε Κόκκαλη δεν αποφασίζετε μόνος σας, ούτε μαζί με τον Περιφερειάρχη”, είπε ο Δήμαρχος των 3Β απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχη. Και συμπλήρωσε: “Τα σκουπίδια της Αττικής είναι κατ’ αρχάς υπόθεση των 66 Δήμων και εσείς εκεί, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή, όπως και ο Περιφερειάρχης, είστε οι δικοί μας εντελλόμενοι”, κεραυνοβόλησε από το έδρανό του τον προεδρεύοντα στη συνεδρίαση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με αυτήν του την παρέμβαση δικαίωσε πλήρως την εμπιστοσύνη των δημάρχων της χώρας οι οποίοι τον ανέδειξαν στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Πηγή: 3vita.gr

Most Popular

Κεραυνοί Κωνσταντέλλου: “Περνάτε λάθος μήνυμα ότι τα απορριμματοφόρα αυτά τα αγόρασε η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στην υπόθεση των...

O Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στην έκτακτη “συνέλευση δημάρχων” με τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου καταλόγισε...

ΣΓΟΥΡΟΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΠΑΤΟΥΛΗ

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε ο Γ.Σγουρός στην ιστοσελίδα του αναφέρει: «Μπλόκο» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά τη σφοδρή...

Δήμος Αμαρουσίου: Στη Δικαιοσύνη καλούνται μέλη των διοικήσεων Πατούλη, Τζανίκου

Διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr Όσους διατέλεσαν μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ) την περίοδο 2004 -2014 καλεί, σύμφωνα...

Οδός Κονίτσης. Πέντε μήνες έργα …

Σε παλιότερο άρθρο μας στις αρχές Μάϊου είχαμε κάνει αναφορά στα έργα που ξεκίναγαν στην οδό Κονίτσης. Τοτε είχαμε εντοπίσει κάποια προβλήματα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”: «Προσχολική αγωγή: Καθυστερήσεις και ελλείψεις στις εγκαταστάσεις δείχνει η αυτοψία»

Θ. Αμπατζόγλου: «Η πολιτική αντιπαράθεση για το θεσμό της προσχολικής αγωγής δεν ωφελεί κανένα ειδικά όταν γίνεται με αναληθή στοιχεία»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου οι περιορισμένες λόγω covid-19 εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Θ. Αμπατζόγλου: «Το έπος του ’40 καθημερινό δίδαγμα για τους αγώνες που πρέπει να δίνουμε μονοιασμένοι» Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου...

Κορονοϊός: Πως κατανέμονται τα νέα κρούσματα. 260 στην Αττική, 84 στην Θεσσαλονίκη

Από τα σημερινά 715 επιπλέον κρούσματα, τα 93 συνδέονται με γνωστές συρροές σύμφωνα μέχρι την έως τώρα επιδημιολογική διερεύνηση.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.