10.7 C
Athens
Wednesday, 27 May,2020Αρχική Εκπαίδευση - Παιδεία Αλλαγές στις εγγραφές και στα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Αλλαγές στις εγγραφές και στα τροφεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ο Δήμος Αμαρουσίου δείχνει το ισχυρό κοινωνικό του πρόσωπο εν μέσω κρίσης “Covid19”

Μείωση Τροφείων – Τροποποίηση Μοριοδότησης για τις εγγραφές -επανεγγραφές Παιδικών Σταθμών σχολικής περιόδου 2020-2021

Θ. Αμπατζόγλου: «Με ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας, απαντούμε στην ύφεση»

Ψηφίστηκε ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 20ης Μάϊου 2020,  η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για θέσπιση μέτρων στήριξης προς τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και που έχουν πληγεί οικονομικά, δια της  αναθεώρησης των ποσών των τροφείων και την τροποποίηση της μοριοδότησης για την σχολική περίοδο 2020-2021.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα ακόλουθα:

•          Απαλλαγή καταβολής τροφείων για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 0€  μέχρι 14.000€, αντί των 12.000€ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

•          Μείωση των τροφείων κατά 10% για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 14.001€ έως 50.000€.

•          Μείωση των τροφείων κατά 6,5% για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 50.001€ έως 70.000€.

•          Μείωση των τροφείων κατά 6% για οικογένειες με Οικογενειακό Εισόδημα από 70.001€ και άνω.

•          Τροποποίηση της μοριοδότησης της σχολικής περιόδου 2019-2020 και για παιδιά με οικογενειακό εισόδημα από 0€ ως 14.000€ μοριοδότηση με 100 μόρια.

•          Τροποποίηση της μοριοδότησης της σχολικής περιόδου 2019-2020 και για παιδιά με οικογενειακό εισόδημα από 14.001€  ως 17.000€ μοριοδότηση με 90 μόρια.

•          Τροποποίηση της μοριοδότησης της σχολικής περιόδου 2019-2020 και για παιδιά με οικογενειακό εισόδημα από 17.001€  ως 20.000€ μοριοδότηση με 80 μόρια.

•          Τροποποίηση της μοριοδότησης της σχολικής περιόδου 2019-2020 και για παιδιά που φοιτούν με αδελφό / αδελφή, μοριοδότηση με 100 μόρια αντί 50 μόρια.

•          Μοριοδότηση για εργαζόμενους και τους δυο(2) γονείς  του παιδιού, με 350 μόρια. Δεν υπήρχε αντίστοιχη μοριοδότηση στην σχολική περίοδο 2019-2020.

•          Μείωση κατά 10% στις κατηγορίες που αναφέρονται στις παραγράφους 3,4 και 6 στην σελ. 10-11 όπου  περιγράφονται οι απαλλαγές και ειδικές ρυθμίσεις καταβολής τροφείων.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Η βούλησή μας είναι ισχυρή για τη στήριξη των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από αυτή τη νέα κρίση. Ο Δήμος βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Μαρουσιώτες που έχουν ανάγκη με όλα τα διαθέσιμα μέσα και υπηρεσίες. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, τον Πρόεδρό του Πέτρο Κόνιαρη, τους Αντιπροέδρους Κατερίνα Ιωάννου και Κώστα Αντωνόπουλο και τα μέλη του ΔΣ, για την ακούραστη συμβολή τους σε αυτό τον αγώνα. Με πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και με στοχευμένες ενέργειες, θα τα καταφέρουμε».​

Most Popular

Ένα νοσοκομείο για τον Covid19 είναι δίπλα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Πτέρυγα Τσαγκάρη (παράρτημα πλέον του Σισμανογλείου ) θα φιλοξενεί κρούσματα από τον...

Εγκληματική έχει γίνει η κατάσταση στην Οδό Κονίτσης

Σε πολύ μικρό διάστημα θα κλείσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα "ανάπλασης" της οδού Κονίτσης και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μέλλον...

Κλειστά από αύριο τα καταστήματα λιανικής. Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής...

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες Δεν απορρίπτουμε μπάζα, κηπαία και ογκώδη απορρίμματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

PLANET PHYSICS: Ένα μικρό διάλειμμα…

Με ηλεκτρονική επιστολή το Planet Phycis ενημερώνει τους φίλους του για την προσωρινή διακοπή στις εγκαταστάσεις του. Ακολουθεί το κείμενο:

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εργασίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και του κέντρου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η καθαριότητα σε μία πόλη είναι ο καθρέφτης πολιτισμού των κατοίκων της» Στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαρισμού...

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων  ο Δήμος Αμαρουσίου Η διοίκηση Αμπατζόγλου«ενοικιάζει»από ιδιώτες οδηγούς για τη...