10.7 C
Athens
Thursday, 28 May,2020Αρχική Υγεία Τρόποι καταπολέμησης της Κυτταρίτιδας και ο ρόλος της διατροφής.

Τρόποι καταπολέμησης της Κυτταρίτιδας και ο ρόλος της διατροφής.

Οι πρώτες ζεστές μέρες, προάγγελος του καλοκαιριού και οι ηλιοφάνειες έχουν κάνει τους περισσότερους από εμάς να φροντίσουμε την εμφάνισή μας και ιδιαίτερα το σώμα μας ολοένα και περισσότερο. Πέρα όμως από τα περιττά κιλά, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα απασχολεί κυρίως τις γυναίκες και σπανίως και τους άντρες. Η κυτταρίτιδα!

Τι είναι η κυτταρίτιδα ακριβώς, γνωρίζετε;

Είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την από κάτω στοιβάδα που λόγω της μειωμένης ελαστικότητας του συνδετικού ιστού κάνει το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Τοπικά η περιοχή δεν αιματώνεται καλά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα που βρίσκονται εκεί να μην τρέφονται επαρκώς. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνονται σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, εμποδίζοντας έτσι τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας αποτελεί την έκφραση τριών βασικών καταστάσεων που συνήθως συνυπάρχουν και είναι:

 1. Η κακή κυκλοφορία του αίματος,
 2. Η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού
 3. Η τοπική, έντονη διόγκωση των λιποκυττάρων

Οι στόχοι για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας πρέπει να είναι, αφενός, η προαγωγή της υγείας και της καλής λειτουργίας του συνδετικού ιστού και των μικρών αγγείων και αφετέρου, η μείωση του λιπώδους ιστού.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων πολύ σημαντική είναι η ένταξη σε μια ισορροπημένη διατροφή με βασικούς άξονες τους εξής κανόνες:

 • Χαμηλή διατροφική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (λιπαρά γαλακτοκομικών, κρέατος)
 • Χαμηλή διατροφική κατανάλωση απλών σακχάρων (επιτραπέζιας ζάχαρης, αναψυκτικών, γλυκών).
 • Μειωμένη κατανάλωση αλατιού και ιδιαίτερα του κρυμμένου σε τρόφιμα (σε κονσέρβες, fast food, σως, μπισκότα κ.λ.π.).
 • Αποφυγή κατανάλωσης τηγανητών.
 • Αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου στα φαγητά και τις σαλάτες.
 • Αύξηση κατανάλωσης προϊόντων ολικής άλεσης π.χ. ψωμί, μακαρόνια.
 • Επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής και μυρωδικών για την ενίσχυση του οργανισμού σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά.
 • Επαρκής ενυδάτωση – ανάλογα με τη θερμιδική πρόσληψη (π.χ. κάποιος που προσλαμβάνει τροφή θερμιδικής αξίας 2.000 kcal καθημερινά πρέπει να καταναλώνει περίπου 1,5 με 2 λίτρα υγρών ημερησίως).

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί πεδίο έρευνας επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων. Το σίγουρο είναι πως τόσο η ισορροπημένη διατροφή, όσο και η συστηματική άσκηση όπως το περπάτημα είναι βασικοί παράγοντες για την ουσιαστική βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Σημαντικό είναι, επίσης, να τονιστεί πως σήμερα υπάρχουν αρκετές θεραπείες οι οποίες, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της προσπάθειας μας στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, όπως η θεραπεία με την τεχνολογία Lipolaser, Cavitation, και η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες.

Το καλοκαίρι είναι εδώ αλλά ο χρόνος ακόμη είναι αρκετός για να δούμε στο σώμα μας την αλλαγή που θέλουμε μέχρι να κάνουμε την πρώτη μας εμφάνιση στην παραλία. Αρκεί να αλλάξουμε από σήμερα συνήθειες, βελτιώνοντας τον τρόπο διατροφή μας και φροντίζοντας το σώμα μας ώστε να είναι υγιές και όμορφο.Η σύγχρονη τεχνολογία εξάλλου μας προσφέρει πολλές και αποτελεσματικές λύσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΙΡΗ ΣΑΡΡΗ

Πλ, Αναλήψεως 8, Πλατεία Βριλησσίων

Τ. 210 68 28 620
https://aisthitikionline.gr

FB Pages: https://www.facebook.com/AisthitikiMairiSarri/

Most Popular

Ένα νοσοκομείο για τον Covid19 είναι δίπλα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Πτέρυγα Τσαγκάρη (παράρτημα πλέον του Σισμανογλείου ) θα φιλοξενεί κρούσματα από τον...

Εγκληματική έχει γίνει η κατάσταση στην Οδό Κονίτσης

Σε πολύ μικρό διάστημα θα κλείσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα "ανάπλασης" της οδού Κονίτσης και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μέλλον...

Κλειστά από αύριο τα καταστήματα λιανικής. Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής...

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες Δεν απορρίπτουμε μπάζα, κηπαία και ογκώδη απορρίμματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

PLANET PHYSICS: Ένα μικρό διάλειμμα…

Με ηλεκτρονική επιστολή το Planet Phycis ενημερώνει τους φίλους του για την προσωρινή διακοπή στις εγκαταστάσεις του. Ακολουθεί το κείμενο:

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εργασίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και του κέντρου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η καθαριότητα σε μία πόλη είναι ο καθρέφτης πολιτισμού των κατοίκων της» Στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος καθαρισμού...

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων  ο Δήμος Αμαρουσίου Η διοίκηση Αμπατζόγλου«ενοικιάζει»από ιδιώτες οδηγούς για τη...