10.7 C
Athens
Wednesday, 1 April,2020Αρχική Επικαιρότητα Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

«Ώρα ευθύνης, συλλογικής και ατομικής»

Αγαπητές Συνδημότισσες,

Αγαπητοί Συνδημότες,

Σας απευθύνω αυτό το μήνυμα γνωρίζοντας πόσο δύσκολες στιγμές περνάμε όλοι μας και πόσο πιεσμένα και στενάχωρα αισθάνεστε με όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σχετικά με την Πανδημία για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Θέλω ανθρώπινα αυτή τη στιγμή να σας δηλώσω ότι είμαι κοντά σε όλους και όλες σας και ότι εργάζομαι καθημερινά προκειμένου να φροντίσουμε να υπάρξουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να αποτρέψουμε όσο μπορούμε την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στο Δήμο μας και την περιοχή μας.

Όμως αυτή η ώρα είναι μια ώρα ευθύνης τόσο συλλογικής όσο και ατομικής .

Είναι η ώρα που ο καθένας και η καθεμία μας ξεχωριστά αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη έναντι των συνανθρώπων του, όχι μόνο έναντι των φίλων και της οικογένειας του.

Τούτη την ώρα πρέπει όλοι μας να συλλογιστούμε το μερίδιο της ατομικής μας ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου και των συνδημοτών μας.

Εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες πρόληψης τόσο για τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας.

Ως Δήμος, θέλω να γνωρίζετε ότι πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα σχετικά με την απολύμανση αλλά και την απαγόρευση λειτουργίας των δημοσίων χώρων του Δήμου μας καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που αφορούσαν δράσεις δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Επίσης από τη Δευτέρα εφαρμόζεται αυστηρός έλεγχος εισόδου στο Δημαρχείο και γενικότερα στη διαδικασία επαφής με τις υπηρεσίες του Δήμου, για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και πιθανής διάδοσης του ιού.

Θέλω μέσα από αυτό το μήνυμα μου να ζητήσω την συνεργασία όλων σας σε όλα τα επίπεδα.

Το διάστημα αυτό και όλο το προσεχές διάστημα είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Κυβέρνησης και “#μένουμε σπίτι μας” όσο περισσότερο μπορούμε.

Ο αυτοπεριορισμός όλων μας τις επόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικός .

Αυτές τις ώρες δοκιμάζεται η συλλογική αλλά και ατομική ευθύνη του καθενός μας, όπως και η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας.

Σας καλώ αυτές τις δύσκολες στιγμές να ενώσουμε τα χέρια νοερά και τις ψυχές μας για να ξεπεράσουμε αυτή την Κρίση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που έχουν το γενικό συντονισμό σε αυτή την Κρίση.

Είμαστε αυτή τη στιγμή στην πιο κρίσιμη φάση.

Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Έχουμε μία και μοναδική επιλογή: να λειτουργήσουμε και να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα παίρνοντας όλοι μας τα αναγκαία μέτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες, προστατεύοντας την οικογένειά μας και τους συνανθρώπους μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι κι ο καθένας μας ξεχωριστά θα δώσουμε τη μεγάλη αυτή μάχη και θα βγούμε νικητές.

Εύχομαι σύντομα να ξαναβρεθούμε από κοινού σε εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου μας χαρούμενοι και υγιείς να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Είμαι πάντα κοντά σας και εργαζόμαστε καθημερινά όλοι στο Δήμο μαζί με τους εργαζόμενους για το δημόσιο συμφέρον της Πόλης μας .

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία​ προκαταβολικά και την κατανόηση σας.

Σας νοιάζομαι και δεσμεύομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον Δήμο και την Πόλη μας σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε.

Ο Δήμαρχος

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Most Popular

Ένα νοσοκομείο για τον Covid19 είναι δίπλα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Πτέρυγα Τσαγκάρη (παράρτημα πλέον του Σισμανογλείου ) θα φιλοξενεί κρούσματα από τον...

Εγκληματική έχει γίνει η κατάσταση στην Οδό Κονίτσης

Σε πολύ μικρό διάστημα θα κλείσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα "ανάπλασης" της οδού Κονίτσης και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μέλλον...

Κλειστά από αύριο τα καταστήματα λιανικής. Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής...

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες

Στηρίζουμε το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες Δεν απορρίπτουμε μπάζα, κηπαία και ογκώδη απορρίμματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετισμό της πρώην δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Ψάλτη στον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο

 Αποχαιρετισμός  της Κατερίνας Ψάλτη (πρώην δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι) στο Μανώλη Γλέζο

Θ. Αμπατζόγλου: «Επισκευάζουμε τις λακκούβες στους δρόμους μας ταχύτατα και αποτελεσματικά»

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων στον Παράδεισο και το Πολύδροσο Αμαρουσίου με καινοτόμες μεθόδους Θ. Αμπατζόγλου: «Επισκευάζουμε τις λακκούβες στους δρόμους...

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό

Οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση απορριμμάτων  Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην...

Τράπεζες: Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ μόνο από τα ATM

Σε περιορισμό συναλλαγών προχωρούν οι τράπεζες λόγω των μέτρων κατά το κορονοϊού. Αναλήψεις μετρητών ως 400 ευρώ και καταθέσεις ως 1.000...