Thursday, 4 June,2020Αρχική Τοπικά νέα Ενότητα, ανατροπή και έργο για το Μαρούσι: Συνεχίζει την υπερφορολόγηση των δημοτών...

Ενότητα, ανατροπή και έργο για το Μαρούσι: Συνεχίζει την υπερφορολόγηση των δημοτών μέσω των υψηλών δημοτικών τελών η διοίκηση Αμπατζόγλου

Συνεχίζει την υπερφορολόγηση των δημοτών μέσω των υψηλών δημοτικών τελών η διοίκηση Αμπατζόγλου

Με συνοπτικές διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11-12-2019 αποδέχθηκε, κατά πλειοψηφία, την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη του έτους 2020 ίδια με αυτά του 2019.

Συνεχίζει δηλαδή και η διοίκηση Αμπατζόγλου την υπερφορολόγηση των πολιτών μέσω των δημοτικών τελών, που είχε υιοθετήσει  η διοίκηση Πατούλη.

Όπως είναι γνωστό τα δημοτικά τέλη εισπράττονται από τους δημότες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποδίδονται στο Δήμο για τις δαπάνες της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού της πόλης.

Σύμφωνα με το Νόμο οφείλουν να είναι ισοσκελισμένα, δηλαδή τα έσοδα να είναι ίσα με τις δαπάνες. Διαφορετικά υποκρύπτουν φορολόγηση των πολιτών που είναι παράνομη.

Η διοίκηση Πατούλη με αυτό τον τρόπο και σε δύσκολους καιρούς επιβάρυνε τους δημότες και συσσώρευσε παράνομα πλεόνασμα 26εκ., που είναι σήμερα «παρκαρισμένο» στις Τράπεζες με ελάχιστο επιτόκιο.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και η διοίκηση Αμπατζόγλου, αφού δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη του 2020 τουλάχιστον κατά το πλεόνασμα του 2019 που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Υπηρεσιών, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2εκ. €.

Την πρόταση αυτή καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα να μειωθούν το 2020 τα δημοτικά τέλη κατά 15%. Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή.

Αν γινόταν  τα δημοτικά τέλη θα μειώνονταν  για ένα μέσο νοικοκυριό γύρω στα 30€ ετησίως και για μια μικρή επιχείρηση γύρω στα 150€.

Μειώσεις θα είχαν και οι μεγάλες επιχειρήσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.

Παρά τα υψηλά πλεονάσματα το επίπεδο της ποιότητας της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού της πόλης είναι πολύ χαμηλό. Το ίδιο και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα και στα συνεργεία που παραμένουν τριτοκοσμικές.

Η ανακύκλωση είναι σε απαγοητευτικά χαμηλά επίπεδα.Η διάθεση των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής εξακολουθεί να σκορπά τον καρκίνο στους κατοίκους της Δ. Αττικής και να μολύνει μη αναστέψιμα το περιβάλλον. Η ευθύνη τόσο της απελθούσας διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής , αλλά και της διοίκησης Πατούλη που τις συνεχίζει, είναι δεδομένη.

Η επιλογή αυτή της διοίκησης Αμπατζόγλου είναι εσκεμμένη.Οδηγεί στην απαξίωση και την υπονόμευση του   δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου με τελικό στόχο  την παραχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου σε ιδιωτικά, κρατικοδίαιτα  εργολαβικά συμφέροντα ντόπια και ξένα.

Σε αυτό διευκολύνει και η Κυβέρνησητης ΝΔ που πριν λίγο καιρό ψήφισε τον λεγόμενο «αναπτυξιακό» νόμο που επιτρέπει στους Δήμους, με απλή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, να προβαίνουν σε αυτού του είδους τις Ιδιωτικοποιήσεις.

Οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι οι  δημότες που ήδη πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά στης Ελλάδας και οι εργαζόμενοι του Δήμου που οι θέσεις εργασίας τους θα καταστούν επισφαλείς.

Κερδισμένοι θα βγουν οι μεγαλοεργολάβοι και οι ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της περιβόητης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης με ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, κλείσιμο της Φυλής και  δημιουργία τριών τουλάχιστον χώρων στην Αττική επεξεργασίας και ταφής των τελικών αδρανών υπολειμμάτων των αστικών απορριμμάτων.

Όσο αυτό καθυστερεί γίνεται σκόπιμα για να δικαιολογηθούν στη συνείδηση των δημοτών οι επιλογές της ιδιωτικοποίησης.

Most Popular

Πλημμύρισε η Αμαρουσίου Χαλανδρίου (VIDEO)

Σήμερα το Μαρούσι στην οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου ο δρόμος σκεπάστηκε από όμβρια ύδατα. Όπως γνωρίζουμε κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει ο συγκεκριμένος...

Ένα νοσοκομείο για τον Covid19 είναι δίπλα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Πτέρυγα Τσαγκάρη (παράρτημα πλέον του Σισμανογλείου ) θα φιλοξενεί κρούσματα από τον...

Εγκληματική έχει γίνει η κατάσταση στην Οδό Κονίτσης

Σε πολύ μικρό διάστημα θα κλείσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα "ανάπλασης" της οδού Κονίτσης και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μέλλον...

Κλειστά από αύριο τα καταστήματα λιανικής. Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου 16 & 17 Ιουνίου 2020, Δημαρχείο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου: «Ελάχιστος...

Οργή δημάρχων για μεθοδεύσεις του Γ. Πατούλη

Διαβάζουμε στο efsyn.gr Οι αιρετοί της Αττικής χαρακτηρίζουν τιμωρητικό για όσους κάνουν ανακύκλωση τον νέο κανονισμό τιμολόγησης απορριμμάτων του...

Μαίρη Διακολιού: Παραλάβαμε Δάσος δεν θα παραδώσουμε πάρκο

Η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου δυστυχώς έχει σοβαρές αρνητικές ευθύνες για την υπόθεση της αλλοίωσης του χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού. Είναι η πρώτη φορά...