Saturday, 6 June,2020Αρχική Τοπικά νέα ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Απείχε από τις ψηφοφορίες για την επικύρωση της σύνθεσης του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, δημοτικός σύμβουλος Λ. Μαγιάκης. Όπως ο ό ίδιος διευκρίνισε η στάση αυτή είναι πολιτική διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που προτάθηκαν από τις παρατάξεις τους.

Σχετικά με τις αλλαγές στον Κλεισθένη που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ και με βάση τις οποίες έγιναν οι δημαιρεσίες ο Λ. Μαγιάκης δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πρόσφατες αλλαγές (ν.4623/2019) στον “Κλεισθένη” ( ν.4555/2018), αξιοποιώντας τις ανακολουθίες του εκλογικού συστήματος όσον αφορά την αναλογική εκπροσώπηση (απλή αναλογική εκλογής του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, πλειοψηφικό όσον αφορά την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη ) και προβάλλοντας υποκριτικά την αναγκαιότητα της “κυβερνησιμότητας” των δήμων και των περιφερειών,υποβαθμίζει στην ουσία τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε ρόλο γνωμοδοτικού κομπάρσου.Ενισχύει μονοπρόσωπα όργανα όπως ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης, εμβαθύνοντας το “δημαρχοκεντρικό” σύστημα που γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια ,καθιστώντας τους απόλυτους κυρίαρχους ως  σύγχρονους τοπικούς μονάρχες ή «κοτσαμπάσηδες».

 Η ισονομία και η αναλογικότητα καταργούνται παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της βουλής για την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων. Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν λαμβάνονται υπόψη. Αγνοείται η λαϊκή ετυμηγορία που εκφράστηκε έχοντας υπόψη ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα διοίκησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νόμο που ψήφισε στρέβλωσε ακόμα περισσότερο την απλή αναλογική που ήδη είχε στρεβλωθεί από τον Κλεισθένη με το μπόνους που έδινε στο Δήμαρχο στην οικονομική και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

 Η “κυβερνησιμότητα” και η “αποτελεσματικότητα” που επικαλούνται είναι προφάσεις μιας και το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και περιφερειών είναι διαμορφωμένα με τους αλλεπάλληλους αντιλαϊκούς νόμους (Καλλικράτης- Κλεισθένης) και τα διαδοχικά μνημόνια εδώ και εννιά χρόνια. Προσδιορίζουν δε τις πολιτικές που θα ασκηθούν στην Τ.Α με βάση το τελευταίο μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον μέχρι το 2023.

 Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών θα είναι η αλαζονεία ,ο αυταρχισμός, η αδιαφάνεια και, ελλείψει πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου, η σπατάλη και η διαφθορά.

Υπονομεύεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διευκολυνθούνοι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

 Προφανώς οι κυβερνώντες έχουν “αλλεργία” σε οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία που μπορεί να διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών.

 Οι δημαιρεσίες που διενεργούνται μοιάζουν περισσότερομε επικύρωση διορισμών παρά με εκλογές.Οι παρατάξεις του δημάρχου και του περιφερειάρχη ευνοούνται σκανδαλωδώς με το διορισμό των μελών τους στις επιτροπές ώστε να έχουν απόλυτη πλειοψηφία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Α`Κυριακής ,ενώ οι μικρές παρατάξεις αποκλείονται από το δικαίωμα όχι μόνο της συνεργασίας με άλλες παρατάξεις ,όπως έχει ο δήμαρχος, αλλά και της κατάθεσης ψηφοδελτίου!!!

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με όλα τα μέσα, πολιτικά, κινηματικά ,νομικά, που θεωρούμε πρόσφορα ,ώστε να εμποδίσουμε αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο που θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους πολίτες.

Most Popular

Πλημμύρισε η Αμαρουσίου Χαλανδρίου (VIDEO)

Σήμερα το Μαρούσι στην οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου ο δρόμος σκεπάστηκε από όμβρια ύδατα. Όπως γνωρίζουμε κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει ο συγκεκριμένος...

Ένα νοσοκομείο για τον Covid19 είναι δίπλα μας

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Πτέρυγα Τσαγκάρη (παράρτημα πλέον του Σισμανογλείου ) θα φιλοξενεί κρούσματα από τον...

Εγκληματική έχει γίνει η κατάσταση στην Οδό Κονίτσης

Σε πολύ μικρό διάστημα θα κλείσει 1 χρόνος από το ξεκίνημα "ανάπλασης" της οδού Κονίτσης και όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μέλλον...

Κλειστά από αύριο τα καταστήματα λιανικής. Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν Σήμερα 5-6

1752.... Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, με το πείραμά του με το χαρταετό και το κλειδί, αποδεικνύει, ότι η αστραπή είναι ηλεκτρισμός.

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τα τελευταία χρόνια, αναμφισβήτητα, μια υπαρξιακή απειλή. Η προστασία του φυσικού κόσμου και κατ' επέκταση...

Επανεκκίνηση των μαθημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η πολιτιστική και καλλιτεχνική καρδιά του Αμαρουσίου θα χτυπά δυνατά όλο το καλοκαίρι» Ενημέρωση για την επανεκκίνηση...

34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

34η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου 16 & 17 Ιουνίου 2020, Δημαρχείο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου: «Ελάχιστος...