Πέμπτη, 18 Απριλίου,2024

ΑρχικήΝτελιβεράςΤι θα γίνει στην Κονίτσης τις επόμενες ημέρες ?

Τι θα γίνει στην Κονίτσης τις επόμενες ημέρες ?



Από την Μεγάλη εβδομάδα τα χαρτάκια ζητάνε αποχή παρκαρίσματος για 1 μήνα …

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για εβδομάδα των παθών για τους κατοίκους της οδού Κονίτσης και των γύρω τετραγώνων αλλά αυτό θα ήταν το θετικό σενάριο. Ο νέος κύκλος εργασιών – ταλαιπωρίας θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Άλλωστε είναι προφανές ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα θα έχει ξεπεράσει μια πανδημία και ο ανάδοχος δεν μπορεί να τελειώσει το συγκεκριμένο έργο. Αξιοπερίεργο είναι βέβαια που τα χαρτάκια ζητάνε να μην παρκάρουν για τον επόμενο μήνα …
Με βάση το πλάνο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η οδός Κονίτσης θα κλείσει τελείως. Στόχος είναι να ξηλωθεί το σύνολο του οδοστρώματος μαζί με το πεζοδρόμιο που προϋπήρχε. Για τον λόγο αυτό θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ως εξής
Η οδός Κέκροπος θα είναι διπλής κατεύθυνσης από την διασταύρωση με την Κονίτσης ώς την διασταύρωση με την Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας 030 στην διαδρομής προς τον ηλεκτρικό μετά την Μεσογείων θα μπαίνει στην Κέκροπος και αμέσως θα μπαίνει στην Μεγ. Αλεξάνδρου. Βέβαια το σημείο δείχνει αρκετά στενό για διέλευση λεωφορείου αλλά έχουμε δει πολλά θάυματα στο έργο αυτό.
Είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις επι της οδού Κονίτσης στην οποία βρίσκεται και το υποκατάστημα του Ταχυδρομείου, καθώς και πως θα πηγαίνουν σπίτι τους όλο αυτό το διάστημα όσοι μένουν εκεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει γίνει κάποια σχετική μελέτη με την πρόσβαση.
Μακάρι πάντως η ασφαλτόστρωση μην γίνει όπως στην Αγ.Αθανασίου που αν και καινούργιος ο δρόμος έχει τις … ατέλειες του.

Με κόκκινο το τμήμα που θα κλείσει. Μπλε είναι η Κέκροπος ως διπλής κατεύθυνσης. Πράσινο είναι η διέξοδος προς την Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τοποθέτηση παράκαμψης στην άνοδο της Κέκροπος
Παράκαμψη στην κάθοδο της Κέκροπος
Από εδώ θα περνάει το 030. Οι πεζοί δεν έχουν λόγο να περνάνε από εδώ αφού θα γίνει δρόμος αυξημένης κίνησης

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ