Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΠαναγιώτης Βραχνός: «Δήμαρχο βγάζουν οι Μαρουσιώτες, όχι τα κόμματα»»

Παναγιώτης Βραχνός: «Δήμαρχο βγάζουν οι Μαρουσιώτες, όχι τα κόμματα»»



διαβάζουμε στο amarysia.gr

Στην πρώτη μεγάλη του συνέντευξη μετά την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του «Μαρούσι Καθαρή Γραμμή», ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Βραχνός απαντά σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα της Αμαρυσίας: Αποσαφηνίζει, όχι μόνο τους λόγους που τον οδήγησαν στις πολλές αιχμηρές αναφορές του για τους ανθυποψηφίους του κατά την εναρκτήρια ομιλία του, αλλά και τους αποδέκτες τους, δίνει το στίγμα των επόμενων προεκλογικών δράσεων του συνδυασμού του, δηλώνει ανοιχτός σε πολιτικές συνεργασίες ή και συμμαχίες, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις του σχετικά με την παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη στην εκδήλωση στον κινηματογράφο «Διάνα», η οποία συζητήθηκε.

Συνέντευξη στον Γιάννη Μπεθάνη 

-Κύριε Βραχνέ η εναρκτήρια ομιλία σας στην παρουσίαση των πρώτων 25 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού σας χαρακτηρίστηκε αφενός από την πολύ μεγάλη παρουσία του κοινού και αφετέρου από τα, ενίοτε αιχμηρά, μηνύματα που στείλατε με πολλούς αποδέκτες. Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως: πιστεύετε ότι θα είστε ο επόμενος δήμαρχος, με δεδομένο ότι οι συνυποψήφιοί σας έχουν κομματικές υποστηρίξεις και ενδεχομένως ξεκινούν με προβάδισμα στην προεκλογική κούρσα;

Κύριε Μπεθάνη, ας ξεκαθαρίσουμε δια παντός και μέχρι τις εκλογές τα πράγματα. Δήμαρχο θα επιλέξουν οι πολίτες του Αμαρουσίου.  Ασφαλώς και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να προσανατολιστούν στο πρόσωπό μου. Με βεβαιότητα σας δηλώνω ότι τα κόμματα και η υποστήριξη που παρέχουν – αν παρέχουν – δεν μπορούν να βγάλουν δήμαρχο στο Μαρούσι. Είναι βέβαιο ότι αυτό το κατανοούν όλοι. Και κατά βάθος είμαι σίγουρος ότι και εσείς με τη λογική το υιοθετείτε.

Παρακολουθώντας την ομιλία σας, βλέποντας στην πρώτη σειρά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και με βάση τα αιχμηρά μηνύματα που προαναφέραμε, θέλω να σας ρωτήσω τα εξής: Α) Υπάρχει και ποια είναι η πολιτική στήριξη του κ. Πατούλη στο συνδυασμό σας; Β) Σύμφωνα με πληροφορίες μου, αρκετά από τα πολιτικά σας «βέλη» εκτοξεύτηκαν με αφορμή την ένταξη του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κόνιαρη στον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, επειδή είχε πριν υπογράψει σε εσάς. Αληθεύει αυτό;  Γ) Στο δεύτερο γύρο και στην περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την δημαρχία να είστε εσείς, ποιες πολιτικές συμμαχίες θα έχετε, ειδικά ύστερα από τις αιχμές εναντίον του κ. Αμπατζόγλου, καθώς είναι δεδομένο ότι πολιτικά βρίσκεται πιο κοντά σε σας.

Ο κ. Πατούλης  είναι δήμαρχος της πόλης έως το 2019, παίρνει αποφάσεις για το έργο του Δήμου στο οποίο εγώ είμαι πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου. Πολιτική στήριξη είμαι βέβαιος ότι δεν παρέχει σε κανέναν και γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Πατούλη. Δεν έχει λόγο να το κάνει. Τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους. Αντίθετα εμείς προσπαθούμε να τοποθετηθούμε από τη δική μας οπτική γωνία και να εξηγήσουμε τυχόν προθέσεις του. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχω να σας πω κατηγορηματικά  ναι. Ο κ. Κόνιαρης ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε για τη στήριξη στο συνδυασμό μας και δήλωσε φανερά σε όλους την υποστήριξή του στο συνδυασμό. Μετά από τρίμηνη διαρκή ενημέρωση των πολιτών από τον ίδιο ότι θα βρίσκεται στο συνδυασμό μου και λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του συνδυασμού στο «ΔΙΑΝΑ» απαίτησε πολιτικά και μη οφέλη για την τελική συμμετοχή του, δηλώνοντάς μου ότι θα έχει διαφορετική επιλογή αν δεν τα ικανοποιήσω. Του εξήγησα ότι δεν μπορεί να είμαι έρμαιο των όποιων επιθυμιών. Του πρότεινα  να ενεργοποιήσει τη δεύτερη επιλογή του και χωρίσαμε πολύ φιλικά. Κατά συνέπεια ουδεμία πικρία μπορώ να έχω από τον ίδιο ή τον κ. Αμπατζόγλου. Σέβομαι την επιλογή  του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή – Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» να τον εντάξει στο δυναμικό του. Και δεν θα προσθέσω τίποτα περαιτέρω.  Τώρα για το γ΄ σκέλος της ερώτησή σας, κ. Μπεθάνη μη γελιέστε.  Ο κόσμος, οι πολίτες θα επιλέξουν τους δύο πρώτους στο α΄ γύρο και το δήμαρχο στο δεύτερο. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που στη δική μου περίπτωση αδυνατώ να εξηγήσω. Επικουρικά, στον κ. Αμπατζόγλου δεν επιτέθηκα, απλώς  με απογοήτευσε πλήρως ως πολιτικός ηγέτης  για τον τρόπο με τον οποίο συνθέτει το πολιτικό περιβάλλον του. Κατανοώ εύκολα και εδώ υφίσταται το θέμα ότι δεν έχει ξανά βαπτιστεί στο επίπεδο της ψήφου. Φαντάζομαι στο μέλλον οι  εμπειρίες του να αποκτήσουν μεγαλύτερη ωριμότητα ως προς το θέμα της έκθεσης όχι μόνο στο δημόσιο διάλογο αλλά και στη δημοτική ψήφο.

-Γιατί ζητήσατε από τον  κ. Πατούλη να πάρει θέση κάνοντας λόγο για αποστασία; Δεν σας προβληματίζει που τελικά δεν πήρε θέση ευθέως; Την περιμένετε από εδώ και στο εξής;

Οργανώνω τη σκέψη μου σύμφωνα με τον τρόπο που πρέπει κάποιος να εκτίθεται πολιτικά, όπως και ο κ. Πατούλης. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πατούλης θα πάρει θέση, εκμεταλλευόμενος  και  την ακρίβεια των σημερινών θέσεών μου, διότι πράγματι αυτό είναι αποστασία.  Ίσως να περιμένει – πιθανολογώ – και τη δημόσια θέση του κ. Αμπατζόγλου από λεπτότητα, για να μη θεωρηθεί και κατηγορηθεί ότι ευνοεί το συνδυασμό μας. Ας αναμένουμε, υπάρχει καιρός ακόμα.

Με βάση όσα αναφέρατε, οφείλω να σας καλέσω να απαντήσετε στο υποθετικό ερώτημα  αν θα δεχθείτε στον συνδυασμό σας στελέχη που θα αποχωρούσαν από τον συνδυασμό Αμπατζόγλου, ενώ είχαν υπογράψει εκεί πριν.

Με βεβαιότητα, δεν θα φύγουν, δεν έχουν λόγο να φύγουν, άνθρωποι από τον κ. Αμπατζόγλου και το συνδυασμό του. Ο δικός μας συνδυασμός και εγώ προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε αποστασίες όπως αυτές που προηγήθηκαν και ασφαλώς και δεν θα τις δεχθούμε.

Για τη συνέχεια έχουμε να αναμένουμε πολιτικά κάποιες εξελίξεις ή «εκπλήξεις» από το «στρατόπεδό» σας  ή απλά περιμένουμε να παραθέσετε δημοσίως το πρόγραμμα του συνδυασμού σας εντός του Φεβρουαρίου, όπως  ανακοινώσατε στην ομιλία σας, για να το κρίνουν οι πολίτες;

Αναμένουμε σίγουρα το πρόγραμμα έως τα τέλη Φεβρουαρίου όπως υποσχέθηκα. Και ασφαλώς και θα υπάρξουν πολιτικές και άλλες εκπλήξεις. Πέραν των άλλων, προσωπικά αναμένω και κοινές συνεντεύξεις με τους συνυποψηφίους μου, επικεφαλής των συνδυασμών, μετά το πρόγραμμά μας, για να κατανοήσει ο πολίτης τις πολιτικές μας διαφορές και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην πόλη.

Θεωρείτε ότι εξαντλήσατε το υφιστάμενο πολιτικό δυναμικό σε ό,τι αφορά την συμμετοχή τους στο συνδυασμό σας ή όχι; Οι κ.κ. Γ.. Νικολαράκος, Ν. Γαρδέλης και Κ. Ρώτας, για παράδειγμα, είναι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται, λίγο-πολύ, από την ίδια πολιτική «δεξαμενή». Με δεδομένο ότι οι πολιτικές συμμαχίες θεωρούνται ως αναγκαία και ικανή συνθήκη, ειδικά σε εκλογές απλής αναλογικής, συνομιλείτε μαζί τους, ανταλλάσσετε πολιτικές απόψεις ή πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν επαρκή σημεία σύγκλισης στα θέματα που αφορούν στο Μαρούσι;

Όχι δεν εξαντλήθηκε το υφιστάμενο πολιτικό δυναμικό στην πόλη. Οι επόμενοι σύμβουλοι που θα ακολουθήσουν είναι εξίσου λαμπροί με τους 25 που παρουσίασα, από κάθε άποψη.  Εκτιμώ ότι και σε αυτό το σημείο θα δημιουργήσουμε πολιτικές εκπλήξεις. Σε ό, τι αφορά πολιτικές συμμαχίες με τους προαναφερόμενους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά και  όλους όσους δεν αναφέρατε και συμμετέχουν,  είμαστε φίλοι, ενδιαφερόμαστε το ίδιο για το Μαρούσι και τις ανάγκες του και ταυτόχρονα διαφωνούμε και συγκρουόμαστε, προβάλλοντας πίστη σε διαφορετικές αντιλήψεις που σίγουρα, αν συντεθούν, θα είναι μόνο για το καλό της πόλης.

Εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ θα είναι στον συνδυασμό σας; Θα συνεργαστούν πολιτικά μαζί σας; Σημειώνω ότι η Τ.Ο. ΚΙΝΑΛ Αμαρουσίου άφησε ανοιχτή την επιλογή τόσο ως προς την ψήφο των μελών/φίλων του, όσο και ως προς την μετέπειτα πορεία όσων εξ αυτών είναι εν ενεργεία ή επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Είμαστε ανοικτοί να δημιουργήσουμε κοινές θέσεις με όλους πάντοτε για τα προβλήματα του Αμαρουσίου. Στην κατάλληλη ώρα εκτιμώ ότι όλοι θα πάρουν θέση.

Αναφερθήκατε στο λόγο σας σε υγιείς πολιτικές δυνάμεις που πρέπει να κινητοποιηθούν στο Δήμο και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πώς ακριβώς τις προσδιορίζετε;

Είναι πάντοτε ανάγκη στις μέρες μας η κινητοποίηση τέτοιων δυνάμεων και ευτυχία για μένα αν ταυτίζεται στα πρόσωπα νέων ανθρώπων.

Με τους πρώην δημάρχους Αμαρουσίου τον κ. Βλάχο, τον κ. Τζανίκο κ.α., συνομιλείτε πολιτικά; Θα επιδιώξετε  τις υποδείξεις και εμπειρίες τους;

Οι πρώην δήμαρχοι έχουν κριθεί ιστορικά, αν έχουν να μου  προτείνουν κάτι ασφαλώς και θα το λάβω υπόψη, σε κάθε περίπτωση όμως δεν ασχολούνται με τα τοπικά δεδομένα.

Θέλετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Νομίζω ότι καλύψατε το σύνολο των πιθανών πολιτικών ερωτημάτων ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν εικόνα για το συνδυασμό μας. Σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία σας,  με τιμά ότι απευθυνθήκατε σε μένα κάνοντάς  μου δύσκολα ερωτήματα. Προσβλέπουμε στην δημοσιογραφική κάλυψη εκ μέρους σας της επόμενης εκδήλωσης του συνδυασμού μας, για να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι, ώστε να αξιολογηθούμε διακριτικά και αμερόληπτα από όλους τους πολίτες και επί ίσοις όροις.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -