Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΛ. Μαγιάκης: «Γιατί σε 48 δόσεις η οφειλή της Lamda στο Δήμο...

Λ. Μαγιάκης: «Γιατί σε 48 δόσεις η οφειλή της Lamda στο Δήμο Αμαρουσίου;»



Διαβάζουμε στο amarysia.gr

Ερώτημα σχετικά με την πληρωμή σε δόσεις οφειλής της εταιρείας Lamda προς τον Δήμο Αμαρουσίου κατέθεσε στις 14 Αυγούστου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λευτέρης Μαγιάκης προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρο Σταθούλη. «Η δημοτική Αρχή Πατούλη προσπαθεί άρον, άρον και χωρίς να έχει δικαίωμα, λόγω εκπνοής της θητείας της, να διευθετήσει συνολικά την υπόθεση Mall το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα και με δημοσιεύσεις έγκριτων οικονομικών εφημερίδων», αναφέρει σχετικά η παράταξη, συνοδεύοντας την ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, με τίτλο «Πληρωμή σε δόσεις οφειλής της Lamda προς τον Δήμο Αμαρουσίου».

Η ερώτηση του Λ. Μαγιάκη έχει ως εξής:

«Με την απόφασή της 233/2019 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε στις 9/8/2019 να διευκολύνει τη Lamda. Συγκεκριμένα η Lamda οφείλει στον Δήμο Αμαρουσίου ποσό 3.102.530,63 που προέρχεται από τόκους υπερημερίας δικαστικής εκκρεμότητας από το 2002 για υπόθεση πώλησης μετοχών στην υπόθεση Mall. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να καταβληθεί αυτό το ποσό σε 48 ισόποσες άτοκες δόσεις επειδή υπάρχει “ανάγκη να διευθετηθεί άμεσα και οριστικά” η εκκρεμότητα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

-Ποιος νόμος επιτρέπει την ανωτέρω διευθέτηση και γιατί δεν αναφέρεται στο αποφατικό;

-Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει η Οικονομική Επιτροπή αρμοδιότητα λήψης παρόμοιας απόφασης χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου;

-Ποια είναι η ανάγκη άμεσης και οριστικής διευθέτησης τρεις μόνο εβδομάδες πριν από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής;».

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -