Τρίτη, 16 Απριλίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΚώστας Ρώτας: «Μονιμοποίηση και ενίσχυση του δυναμικού του Δήμου»

Κώστας Ρώτας: «Μονιμοποίηση και ενίσχυση του δυναμικού του Δήμου»



Διαβάζουμε στο amarysia.gr

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Είμαστε Μαρούσι» Κώστας Ρώτας, ήταν παρών στο debate που διοργάνωσαν ο Σύλλογος και το Σωματείο των Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Στις τοποθετήσεις του, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Το Ανθρώπινο Δυναμικό είναι ο μοχλός και η καρδιά του Δήμου. Θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις από τη Διοίκηση του Δήμου, για τους εργαζομένους και τις ανάγκες τους. Τα ατομικά μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται με βάση τη νομοθεσία. Θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Νόμος του ΑΣΕΠ σε σχέση με τα κριτήρια πρόσληψης. Ο Δήμος έχει ανάγκη από νέους επιστήμονες και τεχνικούς για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου. Θα πρέπει να ενταχθούν στη δημόσια Διοίκηση νέα στελέχη. Η αλλαγή του τρόπου πρόσληψης είναι αναγκαία. Θα πρέπει και μέσω της Κεντρικής Διοίκησης να γίνονται εξειδικευμένες προσλήψεις. Θα πρέπει να υπάρχει μονιμοποίηση των εργαζομένων, ο Δήμος έχει ανάγκη από ενίσχυση του αριθμού του δυναμικού. Δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός του ανθρωπίνου δυναμικού. Η προσφορά όλων είναι ίδια».

«Η ιδιωτικοποίηση αφορά δύο σκέλη. Τις υπηρεσίες και τα έργα. Ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες και μέσα από τα έργα. Δίνει δυνατότητες στην τοπική κοινωνία. Ο ιδιωτικός τομέας συμμετέχει διαχρονικά, μέσω των διαγωνισμών. Θα πρέπει όμως, να υπάρχει διαφάνεια και ανταγωνισμός.  Όταν οι όροι είναι καθαροί, υπάρχει και καλύτερη προσφορά. Δεν μπορούμε να κινηθούμε στα έργα μόνο με το δυναμικό του Δήμου. Υπάρχουν σύνθετα έργα που απαιτούν ακόμα περισσότερη εξειδίκευση. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα και στο μελετητικό και στο εργολαβικό τμήμα. Από την άλλη, όσον αφορά τις υπηρεσίες, ο Δήμος θα πρέπει να μπορεί να δίνει εκείνα τα εφόδια στον κάθε εργαζόμενο, να αξιοποιήσει το δυναμικό του,  για να μπορεί να υπάρχει ποιότητα στις υπηρεσίες. Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών».

Τα ζητήματα της ανακύκλωσης και της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρά. Ο Δήμος Αμαρουσίου, ήταν πρωτοπόρος στην ανακύκλωση. Κάτι το οποίο δυστυχώς, δεν συμβαίνει σήμερα. Θα πρέπει να γίνεται μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων και θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο σχεδιασμός της». Ο Κ. Ρώτας και συνεργάτες του είχαν πραγματοποιήσει και αρχές Μαρτίου συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων και τον πρόεδρο Νίκο Καλλιμάνη, όπου είχαν αναλυθεί πλήρως οι θέσεις του συνδυασμού για τα ζητήματα των εργαζομένων.

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ