Παρασκευή, 29 Μαρτίου,2024

ΑρχικήΤοπικά νέαΗ Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Γιώργο Καραμέρο – Τι δείχνει το...

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Γιώργο Καραμέρο – Τι δείχνει το ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Διαβάσαμε στο maroussiparatiritirio.blogspot.com

Διάσταση απόψεωνμεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, στο Μαρούσι, σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμέρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να τον στηρίξει, αλλά η νεολαία του, με χθεσινή της ανακοίνωση, τον καταγγέλλει. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως

«Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του». 
Ο Γιώργος Καραμέρος, απάντησε, χαρακτηρίζοντας ωςκατάπτυστη την ανακοίνωση της Νεολαίας. Ο χαρακτηρισμός, είναι σκληρός, και ίσως προκαλέσει κομματικές αντιδράσεις. 
Τι ακριβώς συνέβη:
Πριν λίγες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέλευση στο Μαρούσι, όρισε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, που θα προσχωρούσαν στον Συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου. 
Στη συνέλευση, παρευρισκόταν ομάδα της κομματικής νεολαίας, που μεταξύ άλλων, πρότεινε ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, και έναν μετανάστη, αιγυπτιακής καταγωγής, ονόματι Χασάν. Ο εν λόγω αιγύπτιος, είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, σπούδασε ΕλληνοΡωμαϊκό Πολιτισμό στο Κάιρο, και έχει κάνει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το όνομα του Χασάν, μαζί με τα ονόματα άλλων επτά υποψηφίων, στάλθηκαν στον Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος δέχθηκε να συμπεριλάβει στον Συνδυασμό του τους επτά, αλλά όχι τον Χασάν. 
Αυτή η αντίρρηση, δημιούργησε ζήτημα, και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καλέσει τον Γιώργο Καραμέρο να δώσει εξηγήσεις. Η νέα συνέλευση, πραγματοποιήθηκε πριν δέκα μέρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Στη Συνέλευση αυτή, εκτός από το θέμα του Χασάν, τέθηκε και θέμα για την Μέμα Χαλιώτη, που είχε επιλέξει ο Γιώργος Καραμέρος, να συμπεριλάβει στον συνδυασμό του, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο. Η Χαλιώτη, είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔημοκρατίας, και κατά καιρούς έχει εκφράσει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντονο λόγο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τέθηκε λοιπόν θέμα, πρώτον να απομακρυνθεί η Μέμα Χαλιώτη, και δεύτερον να γίνει δεκτός ο Χασάν. 
Ο Γιώργος Καραμέρος, δέχτηκε να απομακρύνει τη Χαλιώτη, αλλά επέμενε στις αντιρρήσεις του για τον Χασάν. Τότε, τα μέλη της Νεολαίας που παρευρίσκονταν στη Συνέλευση, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Οι κομματικοί, προχώρησαν σε ψηφοφορία, που έδειξε, πως μένουν ικανοποιημένοι από την απομάκρυνση της Χαλιώτη, και ανέχονται να μην γίνει δεκτός ο Χασάν. Έτσι με πλειοψηφία, αποφάσισαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Γιώργο Καραμέρο. 
Χθες, όμως, η Νεολαία του Κόμματος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: 

“Το «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αποκλείει υποψηφιότητες λόγω καταγωγής. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του. Ο πολιτικός χώρος της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, ουδεμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια έχει με ανθρώπους που ακολουθούν πρακτικές αποκλεισμού, λόγω χρώματος και καταγωγής. 
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πρέπει να απομονωθούν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, μέσα από την οικοδόμηση ενός ανοικτού και δημοκρατικού μετώπου, απέναντι στην ακροδεξιά και στην αντίληψη που θέλει τον δήμο σαν λάφυρο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. 
Το όραμα του κ. Καραμέρου για ένα «Ενωμένο Μαρούσι» είναι κενό περιεχομένου σε όλα τα επίπεδα. 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καραμέρου. 
Το Γραφείο Τύπου, 
25/2/2019 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -