Πέμπτη, 15 Απρίλιος,2021ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Θέμα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΙΘ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CISCOWEBEX–ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η Δ.Ο.Ε. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ».

Με ιδιαίτερα αισθήματα αγανάκτησης και οργής πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα τους νέους «άθλους» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της στο χώρο της εκπαίδευσης που αφορούν τη σκανδαλώδη και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών σύμβαση του ΥΠΑΙΘ με την παροχής ψηφιακών υπηρεσιών CISCOWEBEX.

Παρά τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις και την κάθετη αντίθεση του κλάδου μας αναφορικά με την ανυπαρξία πλαισίου προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο νομοθετικό πλαίσιο που εισηγήθηκε και ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση και διέπει την εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είδαμε αυτό να υλοποιείται χωρίς την ύπαρξη, αρχικά, έκθεσης αντικτύπου και με εκπεφρασμένες τις επισημάνσεις, περί ατελειών νομοθεσία του ΥΠΑΙΘ, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για άλλη μια αγνόησε τις θέσεις, τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του κλάδου και προχώρησε στην υλοποίηση και εφαρμογή του νόμου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε έκτακτες περιόδους κρίσεων, όπως η σημερινή, επιλέγοντας να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις για το είδος της συνεργασίας αυτής και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για την παροχή ψηφιακού λογισμικού και υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης από την CISCO στο ΥΠΑΙΘ.

Θυμόμαστε τον περασμένο Νοέμβριο του 2020 την υπουργό Νίκη Κεραμέως να καλεί τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο γραφείο της, ώστε να δουν τη σύμβαση με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CISCO, που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσηςλέγοντας ότι πρόκειται για δωρεά και ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ. «Όποιος θέλει να την δει την έχω στο γραφείο μου» έλεγεκα Υπουργός Παιδείας.

Η δημοσιοποίηση από το ΥΠΑΙΘ της σύμβασης με την CISCO στις 22 – 3 – 2021 αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει το ΥΠΑΙΘ μια συμφωνία που χαρίζει στην εταιρεία τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ η περίφημη «δωρεά για την οποία το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ» κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000.000 ευρώ.

Θεωρώντας απαράδεκτη τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, οι οποίοι  βλέποντας ως την πανδημίατου ιού covid 19 για να προωθήσουν αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα και εργαλειοποιώντας τη της χρησιμοποιώντας το ψεύδος, υπέκλεψαν στην ουσία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών εκχωρώντας τα για χρήση στην εταιρεία ciscowebex, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις ενέργειες και τις πολιτικές αυτές και απαιτούμε τον πλήρη νομικό και ποινικό έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για το θέμα αυτό. Απαιτούμε την άμεση διακοπή της συνεργασίας της εταιρείας CISCOWEBEX με το ΥΠΑΙΘ και την καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ τους.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας από κοινού να κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο, κινηματικό και νομικό, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και της δημοκρατικής και με βάση το σύνταγμα λειτουργίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δικαιώματα τα οποία καταστρατηγούνται βάναυσα από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -