Κυριακή, 16 Μαΐου,2021ΑρχικήΤοπικά νέαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση για την επανένταξη των μαθητών...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση για την ομαλή επανένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον που διοργάνωσαν Λυκόβρυσης-Πεύκης και Ένωση Γονέων

Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16/04/2021 η ανοιχτή συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με γονείς μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς των σχολείων πόλης,που το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και η Γονέων Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στόχος τηςσυζήτησης ήταν οι συμμετέχοντες να μοιραστούν προβληματισμούς, ανησυχίες και καλές πρακτικέςγια την επανένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και τη μαθησιακήδιαδικασία, μετά την πολύμηνη απουσία τους. Παρεμβάσεις πραγματοποιήσαν η Δήμητρα Μακρή, Δρ. Ψυχολογίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού ΈργουΟικονομίας Β’/θμιας Εκπαίδευσης, ο  Δημήτρης Γαλάνης, Συστημικός ψυχοθεραπευτής Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Κέντρο ΗμέραςΑμαρουσίου “FrancoBasaglia”, Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί«ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» και η Παναγιώτα Δερεδίνη, Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια Οικογενειακή Θεραπεύτρια,Θεραπεύτρια Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών, Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου “FrancoBasaglia” Ε.Π.Α.Ψ.Υ. που απάντησαν ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών. Ανάμεσα τους ήταν διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους μας. Ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά έχουν υποχρεωθεί να αλλάξουν τη ζωή τους ακολουθώντας τις για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.Ως Δήμος έχουμε θέσει τη νέα γενιά Δήμου ως πρώτη οριζόντια προτεραιότητα στις πολιτικές μας και αυτό αποτυπώνεται στον προγραμματισμό των έργων μας στα Προγράμματα Αντώνης Τρίτσης και Φιλόδημος. Ενώ το τελευταίο εξασφαλίσαμε μέσω δωρεών περισσότερα 60 tablets για τα παιδιά, όλων των βαθμίδων, που δυσκολεύονταν να συμμετέχουν τηλεεκπαίδευση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Δέσποινα Μεντεσίδου, στην Ένωση Γονέων Λυκόβρυσης-Πεύκης, για την πρωτοβουλία της ανοιχτής συζήτησης και σε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εισηγητές, αλλά και τους γονείς μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων πόλης μας, που συμμετείχαν συζήτηση».

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -