ΑρχικήΤοπικά νέαΜήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τον εορτασμό των 144 χρόνων...

Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τον εορτασμό των 144 χρόνων ανθρωπιστικής προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αντώνη Αυγερινό τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ΄ αφορμής της επετειακής διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ. για τον εορτασμό των 144 χρόνων από την ίδρυσή του.

————————-

Αξιότιμε Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κε Αυγερινέ,

Αξιότιμα μέλη και φίλοι του Οργανισμού,

Η επέτειος εορτασμού των 144 χρόνων αδιάλειπτης και δυναμικής προσφοράς του θεσμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι μία ευκαιρία μνήμης και τιμής για όλους εκείνους τους άξιους Έλληνες που διαχρονικά προσέφεραν ανιδιοτελώς σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Έθνους μας. Προσέφεραν το χρόνο τους, την επιστημονική τους γνώση, την αυταπάρνησή τους, μερικές φορές ακόμη και τη ζωή τους για το κοινωνικό σύνολο, για τον συμπολίτη τους που είχε ανάγκη είτε σε καιρό πολέμου, είτε σε καιρό ειρήνης.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το πρότυπο εθελοντικής συμπεριφοράς για όλους τους φορείς και κινήματα που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς.

Το Μαρούσι, είναι μία με αναγνωρισμένο κοινωνικό αποτύπωμα και πλούσιο εθελοντικό έργο. Βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και προσφέρεται δεδομένης της μητροπολιτικότητάς του και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, ως ο τόπος που μπορεί να εδραιωθεί θεσμικά η έννοια του Εθελοντισμού και της οργανωμένης ανταπόκρισης στις ανάγκες για ισότιμη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η πρόσφατη απόφασή μας για την ίδρυση του δικτύου Εθελοντών στο Δήμο Αμαρουσίου, θα αποτελέσει ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο που θα αλληλοεπιδράσει δημιουργικά με τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με μόνο σκοπό τη δημιουργία ομάδων εκπαιδευμένων συμπολιτών μας που θα είναι ικανοί να συμπαρασταθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Αυτή είναι και η συμβολή μας στο εθελοντικό κίνημα, είναι το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών, με δράσεις ουσίας, με δράσεις που κάνουν τον πολίτη να νιώθει ασφαλής κάθε της ζωής του.

Χρόνια πολλά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Χρόνια πολλά σε όλους όσοι πορεύονται με μόνο γνώμονα την ανθρωπιά, την και την αλληλεγγύη.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Αντιπρόεδρος Ι.Τ.Α.

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -