Κορονοϊός: Πολλά τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί για το αν τα PCR test ξεχωρίζουν την γρίπη από το κορονοϊό, μετά από κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Κορονοϊός: Ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφορικά με τα αν τα PCR test είναι σε θέση να διαχωρίζουν την εποχική γρίπη με τον COVID -19, καθώς επίσης και αν τελικά έχουν χαρακτηριστεί ως θετικά κρούσματα κορονοϊού… άνθρωποι με απλή γρίπη, με αποτέλεσμα να δεχθούν άλλη θεραπεία από αυτή που έπρεπε.

Μάλιστα λάδι στη φωτιά έριξαν αναρτήσεις γνωστών και καταξιωμένων επιστημών στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook οι οποίες έκαναν λόγο για «απόσυρση των PCR test για τον  COVID-19 καθώς είναι αναξιόπιστα και δε μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και άλλων ιών…με εντολή του CDC».

Όπως διαβάζουμε, το CDC δεν ανέφερε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ότι αποσύρει τα τεστ PCR που χρησιμοποιούνταν για τον SARS-CoV-2 επειδή είναι αναξιόπιστα. Δεδομένου του ότι πλησιάζει εποχή γρίπης, ο φορέας συστήνει σε διαγνωστικά εργαστήρια να χρησιμοποιούν συνδυαστικά test PCR τα οποία μπορούν να εντοπίζουν ταυτόχρονα ιούς που προκαλούν την εποχιακή γρίπη και τον SARS-CoV-2 από το ίδιο βιολογικό δείγμα ώστε να γλιτώνουν χρόνο και πόρους.

Από τα παραπάνω προκύπτουν ερωτήματα που ίσως καλό θα ήταν να απαντηθούν από επίσημους φορείς:

– Τελικά τα υπάρχων PCR test αναγνωρίζουν την απλή γρίπη ως covid-19 ή όχι; Υπάρχει κάποιο περιθώριο τέτοιου σφάλματος;

– Υπάρχει ενδεχόμενο να υπήρξαν ασθενείς με απλή γρίπη που όμως τα PCR tests να τους αναγνώρισαν ως ασθενείς με covid-19 ή και το αντίθετο;

– Δεδομένης της κατάστασης μιας και όλα είναι πρωτόγνωρα αναφορικά με την πανδημία και κάθε μέρα συλλέγονται στοιχεία από τους επίσημους φορείς, υπάρχει ενδεχόμενο ασθενείς με απλή γρίπη βαριάς όμως μορφής να δέχθηκαν θεραπεία ίδια με ασθενείς που έχουν κορονοϊό; Και αν ναι αυτό δημιουργεί κάποιο θέμα στην υγεία τους;

Εμείς δεν είμαστε ούτε γιατροί, ούτε δογματικοί.

Η επιστήμη έχει δείξει πως γνωρίζει πολλά περισσότερα και πρέπει να την εμπιστευόμαστε και για όσα δεν ξέρουμε να ρωτάμε και να παίρνουμε απαντήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=-QNi-ZK8lUo