Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή συγκλόνισε με τα όσα είπε για το θάνατο του παιδιού του. «Ο Βαγγέλης δε μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού».

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ο πατέρας του του αδικοχαμένου Βαγγέλη στη πρώτη μέρα εκδίκασης των οκτώ εφέσεων δεν μπόρεσε όπως ήταν λογικό κρύψει τη συγκινησιακή του φόρτιση. Η μητέρα στάθηκε δύσκολες στιγμές βίωνε ο γιος της. «Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του», είχαν πει πριν την της δίκης οι άτυχοι γονείς.

Η ταραχή του πατέρα την ώρα της δίκης ήταν τόσο μεγάλη, που παραπονέθηκε πως δεν αισθανόταν καλά. Η διαδικασία μάλιστα διακόπηκε για λίγα λεπτά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο κύριος Γιακουμάκης, προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια του παιδιού του μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που του είχαν συμβεί.

«Μετά μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά. Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο, έχασα το παιδί μου. Το έστειλα σε ένα “μαγαζί”με ανήθικους να σπουδάσει.[…]Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί» ανέφερε άλλων.

«Ο φίλος έχει άλλη έννοια όχι να εκμεταλλευτείς μία σιωπή. Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Κρήτη δεν αυτή που δείχνουν», υπογράμμισε.

Η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αδιαθεσίας που ένοιωσε και η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα πάντως, με τα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Δ.Μπούκας, δεν έχει υπάρξει καμία συγνώμη από τους κατηγορούμενους…