Τετάρτη, 12 Μάι,2021ΑρχικήΕπιστήμη και τεχνολογίαΈγινε το πρώτο βήμα ζήσει ο άνθρωπος στον Άρη

Έγινε το πρώτο βήμα για ζήσει ο άνθρωπος στον Άρη

 

φωτογραφία εικονίζεται το όργανο MOXIE τοποθετήθηκε στον ρομποτικό εξερευνητή της NASA και κατάφερε να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας του Άρη σε οξυγόνο

 

 

 

Το προηγμένο ρομπότ της NASA στον Άρη μετέτρεψε το διοξείδιο του άνθρακα του πλανήτη σε οξυγόνο. Μπορεί φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει τις τελευταίες μέρες και όχι άδικα πάνω που η NASA στον Άρη το οποίο πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ωρα την του πτήση.

Όμως ο ρομποτικός εξερευνητής που το μετέφερε συνεχίζει τις έρευνες και τα πειράματα του και όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ένα από τα όργανα του, το MOXIE, κατάφερε να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα που στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη σε οξυγόνο. Όπως είναι ευνόητο πρόκειται για ένα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού ένα από τα βασικά προβλήματα της παρουσίας του ανθρώπου στον Άρη είναι η έλλειψη οξυγόνου.

Η λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται σε ποσοστό 95% από διοξείδιο του άνθρακα και το υπόλοιπο ποσοστό από μοριακό άζωτο και αργό. Για αυτό τον λόγο οι επιστήμονες αναζητούν εδώ και πολλά τρόπους παραγωγής οξυγόνου ώστε να μπορεί να στον πλανήτη ο άνθρωπος. βρεθεί τρόπος μετατροπής του άφθονου στον Άρη διοξειδίου του άνθρακα σε οξυγόνο σε επίπεδα που να κάνουν βιώσιμη την διαμονή των εκεί είναι φυσικά μια ιδανική εξέλιξη.

Ταυτόχρονα η NASA έδωσε στην ένα νέο βίντεο από την πρώτη πτήση του drone. Το βίντεο κατέγραψε το ρόβερ και σε αυτό διακρίνεται η σκόνη που σήκωσε από την επιφάνεια του Άρη το ελικοπτεράκι κατά την στιγμή της απομάκρυνσης της από αυτή και όσο βρισκόταν στον αέρα.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -